Bejzbolaši se plasirali u FF regionalne lige

Bejzbolaši se plasirali u FF regionalne lige

25. rujna 2012. u 11:00 / KLUB: BK Nada SM

Splitski bejzbolaši su još jednom potvrdili svoju nepredvidivu ćud. U sistemu natjecanja gdje te dva poraza za redom šalju kući imali su doduše težak zadatak. Osim Nade nastupali su Zagreb sa kojima Nada uvijek ima problema, Slovan Bratislava i domaći Angels Trnava.


PETAK: Angels -Nada SSM 10:1

Splićani su se susreli sa domaćinom Trnava Angels i glatko izgubili utakmicu. Reklo bi se bez ispaljena metka. U niti jednom trenutku nisu pokazali da su trenutni prvaci Hrvatske i da u svojim redovima imaju čak 8 reprezentativaca.

Vjerojatno su misli da pobjede dolaze same od sebe. Međutim naletili su na ekipu koja je dobro posložena i koja u okvirima svojih mogućnosti očito postiže maksimum. Već u prvoj izmjeni je domaćin vodio sa visokih 4:0 i sve je ukazivalo na poraz. Tim više što je Nada ostvarila mršav učinak u napadu sa velikom dozom bezidejnosti što i kako dalje u ovoj utakmici. Angelsi su ostvarili čak 15 udaraca i sasvim zasluženo pobijedili.


SUBOTA: Zagreb - Nada SSM 9:10

U utakmici koja je poraženog izbacivala iz daljnjeg natjecanja splitski bejzbolaši su pokazali veliki karakter. I unatoč katastrofalno lošem suđenju koje je podjednako smetalo oba dvije ekipe utakmica je imala rezultatsku dramatiku i velike preokrete. Nada se vraćala dva puta. Nakon vodstva Zagreba od 5:0, u 4. izmjeni Splićani su izjednačili na 5:5, a u 9 izmjeni na kraju utakmice su gubili sa 9:5 i ponovno uspili izjednačiti na 9:9.

Nemoguće su učinili mogućim, a presudan udarac za izjednačenje je ostvario Ante Ćurković koji je po ko zna koji put pokazao da mu leži igrati u Slovačkoj. U prvom produžetku Zagreb nije iskoristio svoju prigodu za vodstvo dok je splitska Nada na udarac Ivana Račića postigla bod za veliku pobjedu nad vječitim rivalom. Zagreb je spakirao kofere.


NEDJELJA: Nada SSM - Slovan 6:1

Ovo je bila još jedna utakmica koja je poraženoga izbacivala iz daljnjeg natjecanja. Slovan iz Bratislave se nadao prolazu u finale što osigurava mjesto u FF regionalne lige, ali je naišao na probuđene igrače Nade koji su u takvim trenucima nepobjedivi.

U deficitu bacačkog kadra trener Ivan Račić je u vatru ubacio 17 godišnjeg Franka Kovačića. I naravno nije falija. To je bija pravi potez. Kovačić je punih 5 izmjena držao Slovan na nuli ne dozvolivši im da priprijete. U 6. izmjeni je došlo do manjeg pada koncentracije, te je trener na mjesto bacača umjesto Kovačića poslao Matka Dabu koji utakmicu lagano privodi kraju.

Na udaranju se istaknuo Jadran Dadić sa stopostotnim učinkom. Ovom pobjedom Nada SSM je osigurala nastup u FF regionalne lige. Još je samo ostala formalnost da se u popodnevnim satima odigra finalna utakmica sa Angelsima za pozicije prije FF.


NEDJELJA: Angels - Nada SSM 11-0

Nada je u ovoj utakmici istrčala u šarenom sastavu. Trener Račić je dao priliku i igračima iz drugog plana. Na mjestu bacača se nakon dugo vremena pojavio Josip Pribilović. Domaćin je naravno igrao u punom sastavu sa svim raspoloživm snagama. Iako je utakmica bila lišena rezultatske važnosti ipak se od igrača Nade SSM očekivalo više od mršavih nula bodova i svega jedan udarac u napadu. Osim toga nadina obrana je imala i nevjerojatno puno grešaka . Čak 5, što je sa 6 dobrih udaraca Angelsa bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu.

Slijedeći vikend Nada juriša na treću titulu prvaka Regionalne lige.


Subota, 29.09.2012. - polufinale
- 11:00 Apollo Bratislava - Angels Trnawa
- 15:00 Nada SSM - Olmpija Karlovac

Nedjelja, 30.09.2012. - za treće mjesto
- 11:00 poraženi prvog dana

Nedjelja, 30.09.2012. - finale
15:00 pobjednici prvog dana