Mladen Sasso za vodstvo u seriji

Mladen Sasso za vodstvo u seriji

25. srpnja 2012. u 14:00 / KLUB: BK Nada SM

Splitski bejzbolaši su pobijedili u trećoj utakmici Hrvatskog prvenstava u beaseballu. Karlovačka Olimpija nije imala nikakve šanse protiv raspoloženih Splićana predvođenih legendom splitskog baseballa Mladenom Sassom. Utakmica je od samoga početka tekla jednosmjernom ulicom, a to je pobjeda splitskih bejzbolaša.

Na poziciji bacača za Nadu SSM je nastupio 44-godišnji Mladen Sasso. Bacač Nade koji je daleke 1992. godine bio najbolji bacač Hrvatskog prvenstava i koji je doslovno sam pobijedio karlovačku Olimpiju i donija Nadi prvo prvenstvo Hrvatske. Nakon 20 godina Sasso je ispisa još jednu stranicu povijesti. Opet je pobijedia Karlovčane, odbacao je cijelu utakmicu i dozvolio samo jedan bod gostujućoj ekipi. Bacio je 7 strike outa i samo 3 BB-a.

Karlovčani su imali 6 udaraca, od toga jedan HR, jedan udarac za dvije baze i četiri udarca za jednu bazu. Sve to je bilo nedovoljno. Splitska Nada je imala 7 povezanih udaraca koji su bili dovoljni za sigurnu pobjedu. Od splitskih napadača treba istaknuti Ivu Vukosava koji je u ovoj utakmici imao stopostotni učinak 2/2, te Tonća Jurjevića koji je imao 2/4. Osim toga Vukosav je imao i dvije izvrsne obrambene akcije gdje je spriječio igrače Olimpije u krađi druge baze.


Nada SSM-Olimpija 6-1 (2-1 u finalnoj seriji)