Nestali u 17 minuta

Nestali u 17 minuta

27. svibnja 2012. u 23:00 / KLUB: BK Nada SM

Igrači Nade SSM su danas odigrali malo bolje u napadu. Bolje nego jučer. Na žalost to je opet bilo nedovoljno dobro. Nisu imali dovoljno kvalitetnih pojedinaca koji bi mogli potegnit kada je bilo najpotrebnije. Utakmica je počela furiozno od strane gostujuće ekipe koji su već u 1. izmjeni poveli sa 0-5.

Startni bacač Nade SSM Marin Tadić nije imao nikakve šanse protiv raspoloženih udarača gostiju. U toj izmjeni u kojoj su Tomić i Šupraha napravili početničke greške u obrani Tadić je dozvolio i home-run udarac Matiji Grofelniku za tri boda. Uglavnom se mučio sa strike zonom, a ono što je pogodio igrači Zagreba bi spremno dočekali i lagano poentirali.

Nakon teškog jutarnjeg šoka napadači Nade SSM se na kratko bude i vraćaju utakmici smisao u 2. izmjeni, kada udarcem M. Tomića smanjuju vodstvo Zagreba na razumnih 3-5. U 3. izmjeni M. Tadić broji svoje zadnje minute u igri dozvolivši još jedan home-run udarac. Ovoga puta je Ernesto Pereira udario za jedan bod i povećanje rezultata na 3-6. U svemu tome je dobro što je trener Račić ipak na vrijeme reagirao i Tadića spasio daljnje blamaže zamjenivši ga sa neugodnim A. Jakšićem koji je u ovoj konstelaciji snaga ipak bio puno bolje rješenje. Razlika se odmah mogla primijetit jer je napad Zagreb neko vrijeme zaustavljen. Jakšić je zamjenjen u 5. izmjeni nakon čega umjesto njega ulazi F.Berecka, a utakmicu zatvara M.Sasso.

Zanimljiv je podatak da je startni bacač Nade SSM M.Tadić primio 6 bodova dok su preostala trojica primila 3 boda. Treba li na to šta više nadodati. Ovo očito nije bija dan M.Tadića. Posbeno želim istaknuti odličnu bacačku rolu M.Sassa i ostvareni udarac u fazi napada koji je još jednom pokazao da je iskustvo bitan faktor u baseballu.

Napad Zagreba je i danas nadudarao Nadin napad. Udarili su tri home-run udarca, od toga jedan Grofelnik i dva Pereira. Treba priznati da je ekipa Zagreba iskusnija i bolja. Znaju kako doći do bodova i pobjede. Kada imaju igrača na bazama u pravilu naprave i bod. U Zagrebovim redovima ima 6 igrača koji igraju baseball više od 15 godina što je svakako činilo prevagu.

Danas je Nadina palica imala puno rupa, tako da se iskusni Pereira na mjestu bacača sa lakoćom mogao vaditi iz svih neugodnih situacija. S ovim porazom Splićani su u potpunosti zakomplicirali situaciju na tablici uoči posljednja dva kola koja će se igrati sljedeći vikend. Nada SSM ide na teško gostovanje u Blagoevgrad kod lidera prvenstva, Karlovac kod kuće dočekuje Beograd 96, dok Zagreb ima najlakši posao gostovanje u Varaždinu. Sve opcije su otvorene...


Nada SSM - Zagreb 5-9