Zadarski tornado zaustavila splitska nevera

Zadarski tornado zaustavila splitska nevera

25. studenog 2011. u 20:55 / KLUB: KK Split

KK Split uvjerljivo drži vrh tablice. Iako su Zadrani došli u Split sa mišlju da će odnijeti pobjedu i priključiti se vrhu tablice, Splićani su ih nadigrali u svim segmentima košarkaške igre. Osim prve četvrtine u kojoj su dobili gosti sa 2 razlike, domaćini su bili bolji u preostale tri četvrtine.

Zanimljivo je kako su se Splitski igrači sjajno nadopunjavali, te je svatko ponio svoj dio tereta u veličanstvenoj pobjedi.

U drugoj četvrtini su odgovornost u napadu preuzeli veoma dobri Subotić i Sobin, dok je Vuković zatvorio sve prilaze svome košu, promaknuvši se u veoma važnu kariku žutoga stroja. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 37-37.

Za kratke pauze se u svečanoj loži, kod veterana kluba mogla osjetiti nervoza, jer je postojala bojazan da Splićani neće u ovome ritmu moći odigrati do kraja. Naročito su apostrofirali na umor Sobina i veliki broj prekršaja domaćih igrača. Međutim Splitska mladost ih je sve demantirala i ovu noć pokazala karakter šampiona.

Čim je počela treća četvrtina, Vuković je nastavio tamo gdje je i stao i odvalio je gostima dvije banane. Naročito boli ona u zadnjim sekundama četvrtine. U toj kriznoj četvrtini odgovornost su u napadu preuzeli [b]Mimica[/b, ]koji je u drugom dijelu postigao 21 i Filipović koji je u drugom dijelu postigao 10 koševa.

Četvrta četvrtina je krenula sa 11-1 te je Zadrane bacila na koljena. Nikakve šanse za povratak nije bilo. malobrojni zadarski navijači su utihnuli, a utakmica je rutinski privedena kraju.

Na kraju je oko 700 gledatelja sa ovacijama ispratilo žute sa parketa. POTPUNO ZASLUŽENO.