Prvomajska

Prvomajska

1. svibnja 2012. u 19:30 / KLUB: KK Split

Održana je i svečana prvomajska presica u prostorijama KK Split. Ova je presica bila posebna po mnogočemu. Ležernija. Ni svi novinari nisu bili prisutni. Ipak je praznik rada. Ali na Gripama je radno i svi su mobilizirani za sutrašnju utakmicu koja je još jedna u nizu najvažnijih ove sezone. Nervoze nema, a to je dobro.


Prvi je rič dobija kapetan Josip Sobin:
Ova utakmica sa Zagrebom će biti neka druga utakmica u odnosu na onu koju smo dobili u Zagrebu. Zagreb se diže i bolji je nego onda za 200%. Mi smo spremni i naravno želimo osigurati treću poziciju. Utakmica je važna i nama i njima i to garantira dobru košarku. Želimo odigrati jako ka protiv Cedevite, a za to nam treba pomoć naše publike. Nadam se da će popuniti dvoranu.


Trener Bavčević je reka:
Zagreb želi igrati hakl, a mi im moramo onemogućit da igraju basket. I to je ključ uspjeha. Zagreb ima veliku individualnu kvalitetu. Apostrofiram na igru Mulaomerovića i Šarića kojima se priključuje Simon. Što se tiće naše ekipe moram istaknuti da je najbolji pojedinac u dosadašnjem dijelu prvenstva bila upravo ekipa i to potvrđuje i veliki prosjek asistencija po utakmici koji je iznad 18. Tako će naravno ostati i nadalje jer je to naša igra.

Na pitanje o Šariću kojega danas svi spominju trener je rekao sljedeće:
Danas je u Hrvatskoj prisutna Šarić manija. To me podsjeća na Lin maniju u NBA. Dobro je da se takve stvari događaju i u nas. To daje posebnu draž košarci. Motivira protivnika i zove publiku na tribine. Mi smo kao i obično posbeno pripremili i ovu utakmicu. Publika je bitna i naravno da nam puno znači.

Vujčić se osvrnuo na podizanje zastave u čast osvojenom kupu prvaka 89/90.
Prije same utakmice održati će se svečanost podizanja zastave. Svi oni koji su u ovom trenutku dostupni i slobodni će biti tu.

Na pitanje da li će Gripe i dalje biti neosvojiva tvrđava odgovara:

Napravit ćemo sve da to tako bude. Napravili smo to i u prethodnim utakmicama, a motiva ne nedostaje.