Trebale dobiti bar prvo poluvrijeme

Trebale dobiti bar prvo poluvrijeme

20. veljače 2019. u 0:12 / KLUB: ŽRK Split 2010

Split 2010 je zaustavljen u pobjedničkoj seriji. Sasvim očekivano su izgubile od prvaka Hrvatske Podravke. Ali ono što nije bilo očekivano je to da su naše cure do pred sam kraj prvog dijela vodile, bile bolje. Trener Čagalj je u trenucima ekstaze promjenio prvu postavu i onda je Podravka preuzela vodstvo koje do kraja nije ispuštala. ŽRK Split 2010-ŽRK Podravka Vegeta 22:31

Izgubili smo od Podravke u susretu Davida i Golijata. Podravka, ta močna Podravka došla je na Gripe kao i mnogo puta dosada, samo odraditi još jedno kolo prvenstva u nizu. Znaju da su bolje da iza njih stoji novac i iskustvo pobjeđivanja i osvajanja. Sa druge strane naše cure su bile jako motivirane da pokažu kako i one znaju igrati rukomet.
Prvo poluvrijeme je bilo prava poslastica za rukometne zaljubljenike. Split 2010 je predvođen Majom Kožnjak i vrhunskom obranom držao prvaka za vrat. Nije mu dao disati. Gošće su neprestano bile u rezultatskom zaostatku, a najbolji pokazatelj ozbiljnosti situacije je pozvani TO od strane gostujučeg trenera Saračevića nakon samo pet minuta igre. Međutim niti mu to nije pomoglo jer Split 2010 je večeras bio čaroban. I trajala je ta čarolija sve do nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena kada je pri rezultatu 11:9 trener Čagalj odlučio odmoriti svoje vedete i kada je u vatru ubacio drugu postavu. U napadu je nestalo ideje, a Podravka je u najjačem sastavu iskoristila ponuđeno i na odmor otišla sa tri gola prednosti. Šteta jer trebali smo dobiti bar to prvo poluvrijeme.
Drugo poluvrijeme je neka druga priča u kojoj je Podravka pokazala svu svoju snagu sa naznakom da smo i tada u jednom trenutku došli na minus dva i pritom promašili 2 sedmerca. Ostatak utakmice je protekao u bildanju rezultata od strane njihove prve ekipe dok smo se mi bazirali na odmaranje onih najbitnijih zbog utakmice protiv Zrinjskoga koja nam predstoji u petak i koja nam je trenutno puno bitnija od ove u kojoj smo bar tih 26 minuta prvoga dijela pokazali i sebi i drugima da smo jako dobri.