Split još jednom kiksao na Gripama

Split još jednom kiksao na Gripama

27. prosinca 2018. u 20:49 / KLUB: KK Split

Split je još jednom kiksao na domačem parketu. Dynamic je odigrao agresivno u obrani i ubojito u napadu. Ulazili su im ludi šutevi, ali ključ njihove pobjede je bio u skokovima i našoj pogrešno odabranoj obrani.KK Split-KK Dynamic72:78

Još jedan poraz kada trebaš pobjedu je svakako razlog za zamisliti se. Uprava kluba više ne može zatvarati oči pred problemom koji je tu u koji je na dobrom putu da uništi i ovu sezonu.
Današnji poraz je zasluga dobre igre gostiju, ali dobre samo zato što smo im mi to dozvolili. Dobro su nas proučili, zatvorili Kedžu i Kovačevića. Izigrali nas u napadu, protiv kojega je trener Anzulović igrao preuzimanje i na taj način ostavljao naše niske igrače na brisanom prostoru protiv Glišića koji je dominirao u reketu, a to je rezultiralo sa tim da smo nadskakani i poraženi. Da se razumimo preuzimanje nam je znalo donositi i pobjede, ali ako ne ide mjenjaj to su osnovni trenerski postulati.

Gdje je zadnju četvrtinu bio Cobbins koji je i u ovoj utakmici ostvario double-double učinak i zbog čega nakon samo nekoliko minuta početka nije korišten Morris su dvije krucijalne pogreške Anzulovića koje su gosti objeručke prihvatili i trasirali put ka pobjedi. Rezultatski identičnoj kao i našoj kontra njih u Beogradu.
Mogli smo večeras preskočiti i Sparse i Lovćen, a sada smo opet peti ništa bolji i na žalost ništa pametniji nego što smo bili prije sedam dana.

Prvi puta su se sa tribina čuli i ozbiljni povici negodovanja inače mirne splitske publike protiv trenera koji je veči dio ove utakmice izgledao potpuno obezglavljeno, bez ikakve ideje kako da promijeni tijek ove supervažne utakmice koja je od početka mirisala na poraz.

Odmah iza Nove godine slijedi Rogaška u gostima, potom Sutjeska kući i Sparsi u Sarajevu. Pobjede u te tri utakmice spašavaju sezonu. Ima li Anzulović ideju kako to realizirati je pitanje koje muči sve zaljubljenike splitskoga kluba.