Skupštinu po Skupštinu sve nas više ima tu

Skupštinu po Skupštinu sve nas više ima tu

20. travnja 2018. u 13:02 /

Skupštinu po Skupštinu sve nas više ima tu. Nesvakidašnji odziv na izbornoj Skupštini Saveza sportova. Porast od 4,17 % posto u odnosu na prethodnu održanu prije mjesec dana. Da nam barem sportski proračun prati ovaj rast onda bi sve bilo moguće. Ovako je to malo vjerojatno.

Novi predsjednik je Nenad Periš istaknuti vaterpolski sudac koji je koji od vlasti dobio zadatak da održi mir i pokuša pronaći model koji bi sve zainteresirane ili nezainteresirane strane trebao održati na okupu.
Sa sadašnjim predviđenim sredstvima za sport to će biti jako teško ili još bolje rečeno nemoguće.

Za sezonu 2018/2019. samo za članice ZEŠ-a će biti potrebno osigurati dodatnih 2 milijuna kuna jer od sljedeće sezone i muška i ženska odbojka nastupaju u prvoj ligi. Sadašnjih 5,5 milijuna je bilo nedovoljno pa su klubovima ZEŠ-a i unatoć propisanim pravilima od strane Grada Splita na kraju rezana sredstva čime su klubovi ubijani. Može li predsjednik Periš pronaći ta dodatna sredstva ili još bolje rečeno može li udobrovoljiti vlast koja ga je postavila na ovu neugodnu poziciju da još malo odriješi kesu za splitski ekipni sport je prva velika prepreka za njega.
Osim toga tu su još zahtjevi i vrhunskog pojedinačnog sporta okupljenog oko udruge FOKSS koji još nisu istaknuli svoje potrebe, ali i one bi trebale biti izražene u milijunima.
Ne zaostaju niti oni koji imaju sasvim drugačije viđenje sporta kroz odgajanje mladih bez natjecateljskih ambicija, te rekreacija koji su ga na kraju krajeva i doveli na sadašnju funkciju pa imaju pravo nešto i očekivati zauzvrat.

Iako je predsjednik Periš u svome govoru istaknuo da je magistar kemije, bez dodatnih 5-7 milijuna kuna za klubove neće moći iskemijati dobitnu formulu koja bi mogla zadovoljiti sve. Koliko je vlast mislila ozbiljno sa njim trebali bi osjetiti svi več na rebalansu ovogodišnjeg proračuna gdje napokon želimo vidjeti dodavanje sredstava, a ne oduzimanje. To bi bilo prvi put od uspostave hrvatske države, a vjerovati treba jer za sve postoji prvi put.