Nada obranila titulu na krtičnjaku

Nada obranila titulu na krtičnjaku

7. travnja 2018. u 17:07 / KLUB: RK Nada

Ragbijaši Nade su u Zagrebu proslavili svoju 16. titulu prvaka u nizu. Kup je pobjegao, ali prvenstvo što je najvažnije ipak nije. RK Mladost-RK Nada 13:31

Splitski sastav je pokazao šampionski mentalitet kada je to bilo najpotrebnije u finalu PH. Nada je jako ušla u ovaj susret i nakon 10-ak minuta igre prisilila Domančića na grešku što je rezultiralo laganim polaganjem Perića i pretvaranjem Rossa za početnih 0:7. Mladost je potom pokušavala guranjem doči do polaganja, ali ipak su se odlučili na pucanje kazne nakon off-sidea što je rezultiralo sa udarcem Ivankovića za 3:7.
Mladost je igrala dosta konfuzno i u 30. minuti su opet pogriješili što je Nada znalački iskoristila za još jedno polaganje za 3:12 po lijevoj strani zagrebačke obrane se probio Plazibat. Pretvaranje nije realizirano, ali ništa zato jer je Nada ubrzo povisila svoje vodstvo sa još jednim polaganjem za 3:17. Mladost se nije predavala pa je Stipić u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela položio za 8:17.
Drugo poluvrijeme je Nada opet počela jako. Odlična igra linije je omogučila novi pritisak na obranu Mladosti što je rezultirala kaznom koju je realizirao Lerotić za 8:20, da bi isti igrač iz odskoka u 60. minuti pogodio za 8:23. To je i definitivno prelomilo ovaj susret i do kraja se Mladost nije vratila u utakmicu. Malo zatim je Plazibat još jednom položio za nedostižnih 8:28.
Mladost je u 65. minuti postigla polaganje preko Vlašića za 13:28, a Sekovanec je promašio pretvaranje pa je i zadnja slamka nade otišla na stranu splitske Nade. Minutu prije kraja Lerotić je još jednom pokazao kako ima ubojiti udarac pa je iz odskoka sa 40-ak metara pogodio za konačnih 13:31.
Splitska Nada je novi, stari prvak Hrvatske.