Travanjski rasplet na bazenima Poljud

Travanjski rasplet na bazenima Poljud

6. travnja 2017. u 16:16 /

Ove subote počinje travanjski rasplet hrvatskog prvenstva u vaterpolu koje je ušlo u svoju završnu fazu. Mornar BS i Jadran su jedan, a Primorje i OVK POŠK drugi četvrtfinalni par gdje se igra tko bolji u dva susreta. Program starta u 18,00 sati.

Subota je početak raspleta hrvatskog prvenstva. Nakon što su naši klubovi završili svoje nastupe u RWP ligi sada počinje ono pravo odnosno borba za nacionalnu titulu koja će i ove godine najvjerojatnije pripasti Jug CO.
Splitskim klubovima je ovaj dio sezone pokazatelj gdje su i što mogu, te što treba popraviti za neke slijedeće sezone pod uvjetom da imaju novaca za to. Osim toga lijepa je ovo prilika za izboriti mjesto u Europskim kupovima pa se ne može reći da poradi Jugove dominacije ništa nema smisla. Prve tri ekipe idu Ligu prvaka, a četvrti i peti u Eurocup.

Pa krenimo od sudara koji starta u 18,00 sati gdje se sastaju Mornar BS i Jadran. Osim vječenog rivalstva u kojemu jedni drugima ne žele priznati tko je bolji u Gradu ovaj susret vodi u polufinale prvenstva gdje realno gledajući put i jednih i drugih završava. S obzirom da će tamo naići na Jug CO koji takve serije rješava u dva susreta. Onome tko prođe u polufinale ostaje nada da će u borbi za treče mjesto dohvatiti Ligu prvaka, a stoji i utjeha da su sigurni putnici u Eurocup.
Onome tko izgubi ostaje grčevita borba za peto mjesto u donjem domu lige koje vodi u Eurocup.
U 19,30 sati POŠK dočekuje Proimorje EB. E ta bi serija u slučaju da pobjede POŠK-u sigurno dala krila za polufinale gdje ih čeka Mladost. Paradoksalno je ali i istinito da POŠK ima puno realnije šanse od Jadrana i MORNAR BS za prolaz u finale bar u teoriji. Ali nećemo se baviti teorijom već praksom. A praksa kaže da su i Riječani i Zagrebčani bolji u ovome trenutku i da će momcima sa Zente prolaz dalje od četvrtfinala biti teška, ali svakako ne i nemoguća misija.