Mornar ima ono nešto

Mornar ima ono nešto

24. veljače 2017. u 21:32 / KLUB: VK Jadran

U gradskom derbiju pred punim tribinama Mornar BS je slavio protiv Jadrana. Rezime ove utakmice je da Mornar BS ima ono nešto, a Jadran još uvik nema. VK Jadran-VK Mornar BS 7:9

U zanimljivom gradskom derbiju Mornar BS je odnio pobjedu i pokazao da je u odličnoj formi. Kada se tu pridoda kemija među igračima i trenerom sasvim je jasno da rezultat ne može izostati.
I ovu utakmicu je Jadran dobro krenuo da bi u drugome poluvremenu posrnuo. Kobna je bila opet ta treča četvrtina kao i u Beogradu protiv Partizana. Vjerovali ili ne Jadran je imao vodstvo od 4:2 i opet imao priliku da rutinski održava prednost i pokuša utakmicu privesti kraju. Drugi dio utakmice je opet bio koban. Pogotovo ta treča četvrtina. I onda u zadnjoj četvrtini predaja Jadrana.
Jadran opet nije imao rješenja u napadu odnosno teško je dolazio do prave prilike za šut, a kada bi se i to dogodilo na vratima Mornar BS ih je čekao čudesni Marin Šparada koji je skupio 17 obrana od čega jedno 8-9 čistih zicera.
Kada imaš takvoga vratara imaš pola pobjede, a ona druga polovica dođe od svih ostalih. Prvo ime napada u Mornar BS je Goreta koji je postigao tri gola. Ubojiti šuter koji koristi i milimetar praznog prostora za razorni i precizni šut. Baš on je taj koji radi razliku u napadu jer ga je užasno teško čuvati pa se i za druge igrače Mornara stvaraju lake prilike. Tempo igre diktira Buha, a svi ostali izgledaju kao jako dobar i uštimani orkestar kojim dirigira maestro Vrdoljak sa ruba bazena.
Mornar BS je treči na tablici i sa nestrpljenjem očekuje današnju utakmicu Primorja EB i Mladosti da vidi hoće li na toj poziciji i ostati. Ali naravno to nije presudna utakmica. Mornar BS mora do kraja pobijediti nekoga od jačih protivnika Jadran (HN) kući ili još bolje u zadnjem kolu Mladost u Zagrebu. Jadrana čeka neizvjesna i teška borba za opstanak. Prva sreća je da im direktni konkurenti za ispadanje dolaze na Poljud. Prvo Vojvodina, a u zadnjem kolu Budva. Nadajmo se da će već u prvoj utakmici protiv Vojvodine doći u mirnu luku. Nkon toga svakako treba podvući crtu i odlučiti što i kako dalje.