Poraženi ali ne i napušteni

Poraženi ali ne i napušteni

12. veljače 2017. u 19:13 / KLUB: KK Split

Žuti su pretrpjeli prvi poraz na Gripama. Pali su junački u produžecima. I unatoć tome za nas su pobjednici. Ovoga puta nitko nije napustio dvoranu prije kraja utakmice. KK Split-KK Zadar 91:94

Dugo nakon kraja ove utakmice navijači žutih su se vjerojatno osječali tužno. Tužno, ali svakako ne i prazno. Jer Split je i večeras pokazao karakter koji ih krasi ove sezone. Borba do posljednjeg atoma snage i do posljednjeg zvižduka. Prava je šteta što i večeras nisu u produžetku izvukli pobjedu, ali ništa zato. Naši momci još uvijek sve drže u svojim rukama.
Zadar se diže i to je svakako dobro za hrvatsku košarku. Nam je žao samo što je baš večeras bio bolji za ta nesretna tri poena. U biti treba biti pošten i reći da su bili bolji za više od ta tri poena, ali isto tako treba napomenuti da je koš za poravnanje Rančića postignut uz očigledni faul. Znači možda bi to dodatno slobodno bacanje bilo i pobjedničko da su ga sudili. Zašto nisu to samo oni znaju. Da li je slučajno ili nije teško je reći. Činjenica je da u zadnje dvije utakmice Split pogađa za produžetke uz čiste prekršaje. Sjetiti ćemo se prekršaja nad Širkom protiv Šibenika i ovoga danas. Mislite li da se ovakve situacije za primjer ne bi sudile Ciboni u Zagrebu. Za odgovor ne trebate trošiti puno vremena. Naravno da bi se sudile. Ali ostavimo zakulisane igre iza nas. Treba podvući crtu i reći. Da nam se kojim slučajem nudilo prije ovog mjeseca istine da dobijemo 3 od 4 utakmice i da poraz bude baš od Zadrana objeručke bi to prihvatili. Ovaj poraz nije ništa drugo do jedan obični mali poraz. Split i dalje sve ima u svojim rukama. Danas smo izgubili jer nije bilo dovoljno vatre u našoj igri i jer nam je protočnost baluna bila katastrofalna. Nemali broj napada je završavao na način da su Rančić i Širko na pozicijama za šut mahali svojim suigračima, ali balun nisu dobivali. Zadrov napadački skok nas je ubijao.
Glave gore i idemo dalje. Za nas je do kraja sezone svaka utakmica biti ili ne biti. Takva je bila ova i takve će biti sve ostale. Prva slijedeća prepreka je Hermes analitika u Zagrebu. To je utakmica koja je za Split puno važnija od ove izgubljene. I još jednom treba napomenuti da su žuti i večeras pokazali karakter i da su za nas oni pobjednici. Ovoga puta gledatelji nisu napuštali dvoranu prije kraja. Vjerovali su. Zato i protiv Osijeka svi na Gripe. Svi za žute jer oni to zaslužuju.