Zastali pred vratima raja

Zastali pred vratima raja

7. studenog 2015. u 20:07 / KLUB: KK Split

Split je na Baldekinu imao sve u svojim rukama. I to dva puta. Prvi put u regularnom dijelu susreta, a drugi put na kraju produžetka malo prije nego što je Krajina pogodija dva slobodna bacanja za veliko slavlje narančastih.

Gledali smo jednu čudnu utakmicu u kojoj je Šibenik dominirao večim dijelom susreta, a žuti su izgledali nemoćno. Izgledalo je da će se dogoditi visoki poraz i da će Ivica Skelin imati debut kao iz nočne more.
Šibenčani su nakon samo šest minuta utakmice imali 12 razlike, a jedine koševe za žute je postigao Đugum. U prvom dijelu velike probleme splitskom sastavu je stvarao Roko Badžim. A onda je u zadnjoj četvrtini krenula žuta oluja sa naevjerojatnom serijom 22-2 i vodstvom od (67:71), Pola minute prije kraja Vukičević je Šibenčanima donio izjednačenje. Split je imao zadnji napad za pobjedu, ali šutevi Markulina koji i nije bio jednostavan ,te Ćubele koji je samo imao pogurati balun u koš nisu prošli kroz obruč i uslijedili su produžetke.
U produžecima je Split također imao šut za pobjedu, ali Markulin je izgubio loptu, a Krajina pogodija dva slobodna za pobjedu. Najefikasniji u redovima Splita je bio Josip Jukić s 18 pogodaka.
Osim neugodnog poraza ozljede su na utakmici zaradili Dijan i Đugum pa je šteta još i veća.