ŠAMPIONI - NADA SSM OSVOJILA INTERLIGU

ŠAMPIONI - NADA SSM OSVOJILA INTERLIGU

6. rujna 2015. u 17:38 / KLUB: BK Nada SM

Veliko slavlje splitskih bejzbolaša u Karlovcu. Nakon 4 godine posta osvojena je Interliga u utakmici u kojoj su splitski bejzbolaši uvjerljivo slavili protiv največeg rivala karlovačke Olimpije 83. Ajmo naši bejzbolaši... BK Olimpija 83-BK Nada SSM 3:7

Splitska Nada je šampion. Vrijednu tilulu su uzeli na superioran način. Prvo pobjedivši Apolla iz Bratislave u polufinalu, da bi danas u Karlovcu pred karlovačkom publikom uvjerljivo pobjedili domačina turnira i najuspješniju ekipu regularnog dijela natjecanja Olimpiju 83. Utakmica je bila odlična sa malo grešaka i obje su ekipe vrebale i najmanju priliku za osvajanje bodova. Prve tri izmjene su završile miroljubivo 0:0. U četvrtoj izmjeni kreće splitsko ludilo koje trasira put prema pobjedi. Pribilović, toliko puta spominjani Pribilović i ovoga puta poveo izvrstan napad udarivši za bazu. Marin Tadić udara bunt, a karlovački bacač Slobodan Gales se ne snalazi najbolje i pune su prva i druga baza. Nakon toga Gales vidno iznerviran baca lopticu van dometa svoga hvatača pa se splitski trkači na bazama pomiću na drugu odnosno treću bazu. Na palicu tada dolazi kapetan splitskog broda Tonći Jurjević udara za dvije baze i Nada SSM vodi sa 0:2. U istoj toj izmjeni Franko Vrlić Kovačić udara za 0:3. Utakmica je od trenutka išla nekim uspavanim ritmom sve do 6. izmjene kada se karlovčani sa čak 4 udarca vračaju u utakmicu i poravnavaju na 3:3. Nije trebalo dugo splitskim bejzbolašima da se česte u ovu utakmicu pa su već u sljedećoj 7. izmjeni ponovno poveli i to nakon što su Tomašić i Račić ostvarili dobre udarce za bazu, a Ough se prošetao. Ključnim se pokazao udaraca Pribilovića koji je donio novo splitsko vodstvo od 3:4. Karlovčani se do kraja nisu oporavili od toga šoka, a Ough je od zadnjih 9 udarača čak 8 izbacio na strike out(direktnim izbacivanjem). Da stvari ipak budu ljepše i rezultat uvjerljiviji pobrinuo se vrijedni tercet, Račić, Ough i Marin Tadić za konačnih 3:7. Ovo je treća titula prvaka Interlige za Nadu SSM u 18 godina dugome natjecanju.

Na poziciji bacača odličnu je partiju pružio Wayne Ough 9IP, 2ER, 6H,2 BB, 15 KU napadu su se istakli Tonći Jurjević 1/3, 2RBI, Ivan Račić 2/4, Marin Tadić 2/5 i Marijan Tomašić 2/5. Osim pehara namjenjenog prvacima bejzbolaši Nade SSM su se okrunili i individualnim nagradama.

Wayne Ough najbolji bacač i MVP, Račić najbolji udarač.

Za Nadu SSM su ovaj trofej osvojili: Franko Vrlić Kovačić, Marijan Frane Tomašić, Ivan Račić, Marin Tadić, Matko Dabo, Ivica Anić, Andrija Tomić, Mislav Tomić, Tonći Jurjević, Wayne Daniel Ough, Ante Ćurković, Josip Pribilović, Hrvoje Tadić, Martino Bečić, Viktor Amos Belin, Mladen Sasso, Mislav Alilović i Goran Šupraha.