POKORILI EUROPU - NADA SSM U TOP 16

POKORILI EUROPU - NADA SSM U TOP 16

20. lipnja 2015. u 17:05 / KLUB: BK Nada SM

Velika, veličanstvena, suverena pobjeda naših bejzbolaša protiv favoriziranih domačina u finalu kvalifikacija Europskog kupa. Vjeverice su naišle na tvrd lješnjak. Nada SSM je na krovu Europe, među 16 najboljih ekipa. BK Squirells - BK Nada SSM 2:3

Kakav dan za splitski i hrvatski baseball. Kakav dan za splitski sport. Bejzbolaši splitske Nade Split ship managementa su pokorili Antwerpen, Europu, a bogami i više od toga. Domačini su nakon pobjede u grupi kontra spličana od 16:1 već hladili šampanjac, ali nisu računali da će ga ispijati splitski bejzbolaši. Tužnia lica mnogobrojne domaće publike su govorila više od 1000 slika. Na sredini terena se slilo klupko splitske mladosti i splitske radosti. SPLITSKA NADA JE NADA SPLITSKA NADA JE NAJBOLJA NA SVITU I NIKO MI NE MOŽE REĆ DA NIJE TAKO orilo se Belgijom.

Moramo opisati dramatično finale u kojemu su bejzbolaši NADE SSM pokazali svima zbog čega imaju 9 života.
Nakon uvodnog ispitivanja snaga u 2. izmjeni Marin Tadić koristi loše bacanje belgijskog bacača De Smedta i dolazi na bazu. Jakšić udara bunt i Tadić dolazi do druge baze, nakon čega ga Mislav Tomić briljantnim udarcem u vanjsko polje šalje po prvi splitski bod za 0:1 u finalu.
U 3. i 4 izmjeni belgijske vjeverice koje je na ovome turniru krasio najbolji napad povezuju nekoliko udaraca i prelaze u vodstvo od 2:1.
Takvo je stanje ostalo dugo predugo sve do povijesne 8. izmjene kada Andrija Tomić udara za bazu i krade drugu bazu čime dovodi Nadu SSM u izglednu situaciju za izjednačenje. Nakon njega Vrlić-Kovačić udara za bazu, Tomić napreduje na treću bazu. Potom Vrlić-Kovačić krade drugu bazu, a na udaranju je Ough koji ima priliku da svojim udaranje donese vodstvo. Međutim vjeverice nisu baš pale sa grane. Znaju odakle prijeti opasnost i namjerno poklanjaju prvu bazu Oughu.
NA palicu dolazi najveća zvijezda splitskoga neba Marin Tadić koji u trenucima kada je to najpotrebnije igra najbolje i udara kroz sredinu belgijske obrane za vodstvo od 2:3. Belgijski napad je imao još dva napada da pokuša spasiti ovo finale, ali Ough i splitska obrana su mislili drugačije. Zadnji belgijski pokušaj je završio direktnim izbacivanjem Marqueza od strane Ougha i splitska Nada SSM je ušla u povijest.

Wayne Ough je imao 14 K (direktnih izbacivanja), dok su se u napadu istaknuli Andrija Tomić 2/5,Franko Vrlić Kovačić 2/4, Mislav Tomić 2/4 RBI, Marin Tadić 1/3 RBI.

Ovom pobjedom je osigurano mjesto hrvatskim klubovima u kupu CEB-a za sljedeću sezonu.

EUROPSKI KUP su osvojili: Andrija Tomić, Josip Pribilović, Franko Vrlić-Kovačić, Wayne Ough, Marin Tadić, Andrija Jakšić, Matko Dabo, Mislav Tomić, Hrvoje Tadić, Ante Ćuković, Tonći Jurjević, Mladen Sasso, Ivica Anić, Tin Vukušić, Sergio Mihajlov, Martino Bečić, Goran Šupraha i Mislav Alilović.