Medvedi namučili Nadu SSM-Račić udario HOME RUN

Medvedi namučili Nadu SSM-Račić udario HOME RUN

6. travnja 2015. u 20:18 / KLUB: BK Nada SM

Bejzbolaši splitske Nade SSM i dalje uspješno brode kroz prvenstvo Hrvatske. Upisana je još jedna pobjeda protiv dopadljive ekipe iz Zagreba. U prvoj izmjeni je već bilo jasno ko je pobjednik, jer se gostujuci bacač Mandić nije snašao, a obrana ga je sa greškama totalno dotukla pa se sam zamjenio. Na njegovo mjesto je pri rezultatu 5:1 za splitsku ekipu ušao Christian Ivan Šket koji je kroz ostali tijek susreta stvarao ozbiljne probleme napadačima Nade SSM. Ponajviše zbog njega i naravno zanemarivanja taktike domaće ekipe u fazi napada ova je utakmica odigrana u svih 9 izmjena. Pobjeda je tu i naravno da treba biti zadovoljan kada se pobjeđuje , ali nikako se ne mogu oteti dojmu da je ova utakmica bila izvrsna prilika da se uvježbaju nekakve taktičke zamisli u fazi napada pred prestojeće utakmice u kojima će se spličani susresti sa puno ozbiljnijim ekipama kada će se takve pogreške skupo plaćati.
Osvrnuti ćemo se na neke od grešaka. Već u 1.izmjeni se ne koristi loša kontola bacača Mandića. Nakon šetnje lead-offa, Pribilović ne koristi priliku da udre bunt pa obrana sa lakoćom izbacuje igrača na drugoj bazi. Nakon toga Pribilović ide u krađu druge baze, gdje je lakočom uhvaćen i Nada već tada ima dva izbačena igraća. Nakon toga sljedeča dva udarača Nade dolaze do baze na BB I HP, Dabo udara na igrača druge baze koji nerezonski baca lopticu u pod i Nada SSM radi svoja prva dva boda. Treba li uopće naglašavati to da bi bez velike pogreške Nada u toj izmjeni umjesto 5 napravila 0 bodova. U 4. izmjeni lead-off Pribilović udara za 2B i naravno ne radi bod. A.Tomić BB,Račić FC izbačen Pribilović, Ćurković BB, Dabo udarac na drugu bazu za double play. Već više puta viđeno, a izgleda malo toga naučeno.
Prava je sreća da je sa druge strane bila ekipa koja još ne igra baseball na takvom nivou koji bi splitskim bejzbolašima mogao stvoriti veći problem.

Nada je u ovoj utakmici imala 10 udaraca, a Medvednica 8 udaraca. Medvednica je primila samo 5 zasluženih bodova dok su preostalih 6 plod grešaka obrane.

Za Nadu SSM je na mjestu bacača utakmicu započeo Andrija Jakšić: 7IP, 1ER, 7H,2B, 3BB, 6K, a utakmicu je vrlo dobro zatvorio Franko Vrlić Kovačić: 2IP,0ER,1H,1BB,1HP,4K.

U napadu možemo istaknuti Jurjevića 1/2, 2B,2RBI,Vrlića Kovačića 2/4,2B,1RBI, Pribolovića 3/5,1RBI, Ćurković 1/1,2B, Dujmića 1/1, 2B i Račića 1/3,HR,2RBI.