ŽUTA SRAMOTA

ŽUTA SRAMOTA

31. siječnja 2015. u 21:56 / KLUB: KK Split

Žuti su još jednom razočarali. Razočarali i ono malo vjerne pubilke koja još pohodi Gripe u nadi da će opet gledati veliki klub i velike igraće. Agonija traje, a trener Jakša Vulić očito nema rješenja. KK Split - KK Ribola Kaštela 81:85

Teško je nešto suvislo reći nakon još jednoga groznoga poraza ove sezone. Užas, užas i da ponovimo užas. Kriviti se naravno može i treba svakoga. Međutim kako to obično biva u sportu krivac je na kraju samo jedan. To je naravno dirigent. Odnosno trener. Nakon utakmice jakša Vulić je izjavio da preuzima odgovornost i da će porazgovarati sa upravom o daljnjoj suradnji. Iako o Jakši Vuliću imam dobro mišljenje kao čovjeku i treneru moram naglasiti da se više nema o čemu razgovarati. Pogotovo ne o suradnji jer igrači trebaju šok koji će ih razdrmati i izvući iz slijepoga kolosijeka. Dok ne bude prekasno. Klub koji ove godine slavi 70 godina definitivno ne zaslužuje da iti jednoga minuta više bude u ovoj agoniji kojoj se ne nazire kraja.

O utakmici šta reći. Viđeno ove godine bar 6 puta. Da više ne nabrajam koji su sve poluigrači i poluklubovi slavili protiv žutih ove godine. Mustapić odličan u prvom dijelu, Glavinić i Đugum u tandemu dosta dobri. Jukić odličan pod košem. Napokon pravi i da nije bilo ovoga poraza sada bi se pisalo o velikoj zaista velikoj predstavi Josipa Jukića. Ovako ništa od toga.
Imali su žuti u jednom trenutku čak 20 koševa prednosti sa velikim prilikama da odu na 30 koševa razlike. Kaštela su jednostavno bila nemoćna. A onda nekim čudom Split je prestao igrati obranu. A kaštelani su počeli pogađati trice.
Kaštela su agresivnije krenula u treću četvrtinu pojačavši nivo obrane te se tricama vraćaju na zaostatak od šest razlike.
U zadnjoj dionici Kaštelani se u potpunosti vraćaju u utakmicu zahvaljujući tricama Ivana Čubele. Splićanima se po tko zna koji put dogodio isti scenarij u ovoj sezoni. Serijom 16:2 Kaštelani su u 36. minuti poveli 78:71. U zadnjoj minuti vidjeli smo pravi triler. Splićani se koševima Filipovića vraćaju na 3 razlike, a 25 sekundi prije kraja Glavinić je imao 3 slobodna bacanja od kojih je pogodio 2 i Žuti su došli na samo pola koša razlike zaostatka. Splićani su imali zadnji napad za izjednačenje, ali je Filipović je promašio tricu. I neka je promašia jer pobjeda je otišla onima koji su je više željeli i koji su je na kraju zaslužili.