Mimimalni poraz - Hajduk zakinut za penal

Mimimalni poraz - Hajduk zakinut za penal

20. kolovoza 2014. u 20:04 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk je izborio odličan rezultat u Kijevu. Iako su bili poveli treba biti pošten i reći da je Dnjipro već u prvom dijelu mogao riješiti prolaz. Drugi dio je pokazao da Hajduk može parirati ukrajincima. I još ukradeni penal...FK Dnjipro - HNK Hajduk 2:1.

Ko god je gleda ovu utakmicu svakako ima podijeljene osječaje. Da je neko nakon prvog poluvrimena hajdukovim navijačima nudija rezultat od 2:1 ili ti ga minimalni poraz svi bi potpisali. U prvom dijelu bili su bili na sto muka. Samo su ih čudesne reakcije Kalinića držale na životu. Bilo je samo pitanje kada će nas i ta luda sreća napustiti. Ali prvo poluvrime je završilo 0:0 i naravno svima se strah uvalije u kosti. Šta sve možemo očekivati u drugih 45 minuta.
Međutim drugi dio je bia nešto sasvim drugo. Hajduk je pokazao da može igrati ravnopravno sa Dnjiprom dapaće večim dijelom je bio i bolji suparnik. Šteta za primljeni drugi gol pred sam kraj utakmice, ali ništa zato u Splitu, na Poljudu padaju i veći klubovi, a di neće ovakvi Dnjipro. Sušić je pogodio odma na početku drugog dila za neopisivu sreću svih nas čije je srce bile boje. I kada se očekivalo da će se nekako stat na balun i iskoristit ta situacija došlo je do neobjašnjivog niza pogrešaka u Hajdukovoj obrani koje koristi Kalinić i nekako posprema za 1:1. Nakon toga svakako treba zabilježiti i nedosuđeni očiti, odnosno preočiti penal za Hajduka kada je Maglica sa obje ruke doslovno judo zahvatom bačen u gol šansi. Sudac je bia blizu i jednostavno nikome pa ni njemu nije jasno zašto nije pokazao na bijelu točku. Na kraju taj glupi gol koji je posljedica ne zatvaranja od strane Vlašića i kašnjenje Caktaša. Ali ništa zato Hajduk može i mora proći u EL. Jer Dnjipro nije nepremostiva prepreka.