Nada SSM stigla do druge pobjede u seriji

Nada SSM stigla do druge pobjede u seriji

10. kolovoza 2014. u 19:44 / KLUB: BK Nada SM

Nada SSM je povela sa 2:0 u seriji i to je ono najvažnije. Ova pobjeda je bila puno teža od prve jer je izvrsni bacač Vindije Danijel Levak utišao splitski napad nakon što je u prvoj izmjeni na udarac Tomašića Nada SSM povela sa 2:0. Igrači Nade SSM su sljedeće 4. izmjene uglavnom tražili pravi tajming za udarac, ali ga nikako nije bilo. Levak je dominirao, a frustracije domačeg sastava su bile sve veće. Da stvari za domačine budu gore niti splitski bacač Jadran Dadić također nije bio na visini zadatka pa je Vindija neprestano prijetila. U 3.izmjeni su na udarac Carlosa Towara koji bi vjerojatno na svakom drugom terenu bio HR napravili bod i opasno se približili izjednačenju. Upravo je Towar bio najveća prijetnja splitskoj obrani kroz cijeli tijek utakmice. Sva sreća da su briljantno u obrani odigrali Jakšić na CF, Hrvoje Tadić na 2B i Tonći Jurjević na SS. U 6.izmjeni splitski napad napokon počinje udarati. Prvo Marin Tadić za bazu, a onda Matko Dabo za 2B i povečanje vodstva na 3:1. U 7.izmjeni Nada SSM opet radi bod. Hrvoje Tadić BB, na njegovo mjesto ulazi brzonogi Josip Pribilović koji krade drugu bazu, Jakšić udara duboko u vanjsko polje, a Pribilović koristi priliku i osvaja treću bazu. Tada na scenu stupa Ivo Vukosav koji udara za 4:1.
U 8. izmjeni Vindija opet neugodno prijeti, pune baze i 2 igrača out. Levak je imao izvrsnu priliku da utakmicu vrati u neizvjesnost, ali je ispao na SO. Nada SSM još jednom radi bod na udrac Ante Ćurkovića i odlazi na nedostižnih 5:1. Vindija više nije imala snage za preokret.
Od splitskih napadaća vrijedi istaknuti Tomašića koji je imao 2RBI i Dabu 1/3 i RBI. Na poziciji bacača Dadić je odradio cijelu utakmicu sa 1ER, 5 BB, 2SO.
Levak je za Vindiju imao 3ER, 2BB i 6 SO, dok su se u napadu istaknuli Towar i Marčec.