Košarkaška etika za kraj sezone na Gripama

Košarkaška etika za kraj sezone na Gripama

10. svibnja 2013. u 22:10 / KLUB: KK Split

Malo se ko nadao da žuti imaju ikakva izgleda protiv Cibone. Gostima je pobjeda bila potrebna za poziciju 1 u doigravanju dok je Splitu ova utakmica značila samo jedno. Pokazivanje puta za budućnost. KK Split- KK Cibona 78:81.

Utakmica je počela poprilično ležerno. Favorizirani gosti su lako dolazili do koša, ali su isto tako lako primali koševe. Uz to napravili su i dosta faulova. Ali ništa zato Žižić je neprestano radio razliku pod košem, a otvorio se šut i Strawberryu. Split je polako odlazio prema dvocifrenom zaostatku. U drugom poluvrimenu odnosno u trećoj četvrtini razigrali su se Šarić i Rozić i sve je mirisalo na pravu katastrofu na oproštaju sezone. Međutim onda je u posljednjem dijelu utakmice ponovno eksplodirao Subotić koji je sipao trice kao iz rukava. Uz to gosti su olako gubili balune i uz nekoliko brzih polaganja žuti su stigli na -3. Dvorana je prokljućala, a Cibonine igrače je uvatila panika. Slobodna bacanja za sigurnu pobjedu je promašio Strawberry, a u zadnjem splitskom napadu trica Subotića je iscurila iz obruča. I tako su na kraju svi dobili ono šta su tražili. Cibona pobjedu za poziciju 1 u play offu, a Jugoplastika potvrdu puta za budućnost. I unatoć porazu pljesak na Gripama je potrajao jako dugo. Igrači su ispraćeni sa parketa kao pobjednici. Na presici je gostujući trener Lutz čestitao žutima na košarkaškoj etici koja kaže da se nikada ne smije podcijeniti protivnika. To im se zamalo osvetilo.

Najbolji od žutih je ponovo bija Subotić koji je postigao 23 koša( 20 u drugom poluvrimenu), čemu je pridodao 8 asistencija i tri skoka uz valorizaciju 26 čime je i MVP ove utakmice. Sobin je ubacio 16 koševa uz 10 skokova, dok je Ivan Bender uvalija 13 koševa. Cibonu je predvodio Strawberry sa 19 koševa i Šarić sa 16 koševa.