Poraz kod Partizana najavio teška vremena za žute

Poraz kod Partizana najavio teška vremena za žute

2. veljače 2013. u 21:59 / KLUB: KK Split

U rastrganoj utakmici punoj promašaja bolje su se snašli igraći Partizana i odnijeli važnu pobjedu za plasman u FF ABA lige. Žuti su sa druge strane još jednom pokazali napadačku nekreativnost ili još bolje rečeno apstinencijsku krizu. Utakmica je dobro počela za spličane koji su nekim čudom imali neriješeno posli prve četvrtine. Međutim druga četvrtina je bila prava katastrofa. U toj četvrtini su postigli samo 5 koševa, a primili 15. Partizan je košem Edwarda izjednačio rezultat i nakon toga samo povisivao svoje vodstvo. Na kraju se na poluvrijeme otišlo sa -10.
Drugi dio je bio malo bolji. Reklo bi se da su i jedni i drugi igrali podjednako loše. Split je pokušavao uhvatiti priključak, ponekad bi došao i na -7, ali dalje nije išlo.
Najbolji igrač susreta je naš Srđan Subotić koji je postigao 18 koševa,imao 7 asistencija čime je i najbolji asistent ove utakmice sa ukupnom valorizacijom 22. Najbolji skakač je bio Gordon Drew Edward sa 9 skokova. Split je sada na predzadnjem 13. mjestu prvenstvene tablice. Jedino su mađari sa dva poraza više iza njih. Jedino je dobro u ovome kolu što je Zadar izgubio doma od širokog i Cibona doma od Budućnosti, tako da je od 10.-13. mjesta apsolutna gužva.