Svijetla budućnost

Svijetla budućnost

2. prosinca 2012. u 18:30 / KLUB: KK Split

Kao što se i pretpostavljalo bila je ovo teška i tvrda utakmica. Budućnost je bolje otvorila i u prvoj četvrtini imala osam koševa prednosti. U tim trenucima Split je izgledao razbijeno. Gosti su u potpunosti kontrolirali skok, pogotovo onaj napadački. Jugoplastika je muku mučila sa jedinicom. U drugoj četvrtini trener Erjavec u vatru baca Krušlina koji serijom koševa i odličnih obrambenih rola utakmicu vraća na početak. Na poluvrijeme se odlazi sa minimalnom prednosti domaćina od dva koša razlike. Baš ta druga četvrtina će se na kraju pokazati ključnom u konačnom trijumfu.

U nastavku utakmice je ulogu lider preuzeo Vukušić koji je pružio najbolju partiju u žutom dresu. I kada se činilo da je Budućnost i konačno slomljena igrači Jugoplastike ubacuju u nižu brzinu i dozvoljavaju gostima da se u potpunosti vrate u utakmicu. Završnica je bila infarktna i sva je sreća da su Mimica i Subotić dobro pucali slobodna bacanja i odveli žute do pete pobjeda na Gripama.

Pobjedi se naravno ne gleda u zube, ali se svakako mora napomenuti da igrači Jugoplastike u svakoj utakmici imaju neobjašnjivi pad u jednoj od četvrtina, a najčešće je to treća četvrtina utakmice. Isto tako se mora primijetiti da se teško branimo od napadačkog skoka i da pobjeđujemo samo doma i da nikada na terenu nemamo više od tri raspoložena igrača. Kao da svi drugi misle ako njih ide dobro mi nismo ni potrebni.

U cijelom ovom tekstu namjerno nisam spominjao najboljeg igrača utakmice kako bi ga pohavalio na kraju. Nikola Vujčić je čudo od igrača. Njegova igra je naprosto fantastična. U nepunih 28 minuta koje je proveo na parketu postigao je 20 koševa, imao je 5 skokova, 3 asistencije sa visokim postotkom šuta uz valorizaciju 20 čime je i službeno proglašen za MVP-a ove utakmice. Uz sve šta radi u klub i za klub ovi podaci su frapantni. Uz njega svako treba istaknuti i dva igrača koja su odigrali najbolje utakmice sezone, Krušlina sa 15 postignutih koševa i Vukušića sa 13 postignutih koševa. Po običaju najbolji asistent utakmice je Srđan Subotić sa 6 asistencija, a vjerovali ili ne najbolji skakač Ivan Mimica sa 8 skokova.

Trenutni pogled na tablicu govori da su žuti deveti, što uopće nije loše.

KK Split - KK Budućnost VOLI 71-69