Pala je tvrđava Gripe

Pala je tvrđava Gripe

5. studenog 2012. u 15:45 / KLUB: KK Split

Splitske Gripe su dugo čekale ovaj dan. Dan kada su se susrela dva stara rivala. Dva kluba koja su obilježila najtrofejnije razdoblje klubova sa ovih prostora. Nakon tri godine susreli su se Split i Partizan. Splitska publika je ispunila dvoranu na Gripama u nadi da će žuti uzesti skalp Partizanu. Ta nada je tinjala jednu četvrtinu, možda jedno poluvrijeme. Nakon toga Danilo Anđušić uzima stvari u svoje ruke i dalekometnom artiljerijom trasira put ka pobjedi. Baš u toj trećoj četvrtini su Žuti i konačno kapitulirali. Doduše bilo je nekakvih sporadičnih pokušaja za povratak u utakmicu, ali ovo nije bila njihova noć. Svi, baš svi su podbacili.

Prije utakmice je postojao dogovor u kojemu se trebalo igrati na otvoreni šut sa vanjskih pozicija i zaustaviti napadački skok Partizana. Ništa od toga nije na terenu odrađeno. Skok Partizana je funkcionirao savršeno, a naročito onaj napadački. Na trenutke se izgledalo da su crno-bijeli cilo vrime u napadu. Osim toga vanjski šut splitskih žutih je totalno podbacija. Kada smo pomislili da gore od utakmice u Mađarskoj ne može igraći Splita su nas u potpunosti demantirali. Šut za dva je pao na 52%, a šut za tri na 11%. Igrači Partizana su ostvarili 40 skokova dok je Split skupija svega 23. Partizanova klupa je bila efikasnija za 11 koševa. Najbolji strijelac i najbolji igrač utakmice sa valorizacijom 20 je Danilo Anđušić koji je za nepunih 16 minuta postigao 21 koš. U skoku je dominirao amerikanac u redovima Partizana Drew Edward Gordon sa 12 skokova od čega čak 6 napadačkih. Najbolji od splitskih žutih je po običaju bija Nikola Vujčić sa 12 postignutih koševa, 4 asistencije i valorizacijom 14. Po 13 koševa su još zabili Toni Dijan i Ivan Mimica.

Ovo je drugi poraz u nizu. Sljedeća utakmica je na rasporedu u subotu u Novom Mestu gdje se prva gostujuća pobjeda postavlja kao imperativ.

KK Split - KK Partizan 72:79