Remi na Poljudu

Remi na Poljudu

21. listopada 2022. u 23:40 / KLUB: HNK Hajduk

Na Poljudu je odigran remi u kojemu je i jednoj i drugoj ekipi pripalo po poluvrijeme. Hajduk je bio bolji u prvome kada je poveo golom Livaje, a Dinamo u drugome kada je iz penala pogodio Petković. Hajduk-Dinamo 1:1

Ovaj remi se naravno može rezimirati iz više kutova gledanja. Hajduk je odigrao odlično prvo poluvrijeme kada nisu Dinamu dali disati. Poveli smo golom Livaje i imali još nekoliko izglednih prilika da dokrajčimo protivnika. Naročito treba istaknuti onu od Vukovića koju je Livaković refleksno obranio. U drugome dijelu je Dinamo dominirao, ali bez nekih izglednih prilika, sve do jedne nespretne reakcije Eleza koji je dozvolio Baturini da mu klizečim startom oduzme balun i uputi ga u kazneni prostor Hajduka. Tu nastaje i druga nespretna reakcija u nizu gdje Awaziem sa dvije ruke drži Petkovića koji to koristi i pada. Nakon intervencije VAR sobe sudac je dosudio penal kojega je taj isti Petković realizirao.
Hajduk je do kraja jalovo pokušavao doći do pobjedničkog gola. Jedna potencijalno opasna situacija se trebala dogoditi kada je Mlakar u kontri trebao pronaći Livaju, ali je pogodio blok. Na kraju je Dinamo mogao i do pobjede, ali je Bočkaj promašia cilu branku.
Sve u svemu recept za pobijediti Dinamo je pronađen, a to je igra iz prvoga dijela. Ali za to Hajduk nema široku klupu. Kada padnu glavni trkači i oni koji realno u tom ritmu ne mogu izdržati cijelu utakmicu nema ih tko adekvatno zamijeniti.
Imamo li rezervi za kupiti još koje dobro krilo pravo je pitanje koje bi moglo dati odgovor ima li Hajduk ikakve šanse da već ove sezone dođe do titule. Sada smo na -8, ali puno je utakmica do kraja.