Minimalnom pobjedom među elitu

Minimalnom pobjedom među elitu

5. rujna 2012. u 23:30 / KLUB: MNK Split

Splitski sastav je teškom mukom pobijedio vrlo dobru bjelorusku ekipu. Iako su Splićani u ovu sezonu ušli u sasvim drugačijem sastavu njihova igra je izgledala dobro, na mahove čak i odlično.

Jedini gol na utakmici je postigao Saša Subotić na isteku 12 minute susreta. Odličnu napadačku partiju je pružio Bogdanović koji je bio pokretač svih ozbiljnijih i opasnijih napada. Splitska obrana je djelovala impresivno. Gostima su šanse dolazile samo na kapaljku. Koliko je to dobro izgledalo potvrđuje činjenica da gosti niti u zadnje 4 minute kada su igrali sa igračem golmanom nisu imali ideje kako doći do izjednačenja.

Ipak 7 sekunda prije kraja ukazala im se velika prilika koju je čudesnom reakcijom obranio splitski vratar Josip Bilandžić - Bonaca. Sa posljednjim zviždukom uslijedilo je veliko splitsko slavlje jer znaju da je ova pobjeda vrijedna četvrtfinala lige prvaka. Teško je vjerovati da će se dogoditi čudo i da će bjeloruski sastav sutra slaviti protiv favoriziranog Dinama iz Moskve. Splićani svoju drugu utakmicu protiv Dinama igraju u subotu u 20:15.


MNK Split - Lidselmash Lida 1:0