Splitskim bejzbolašima još jedna pobjeda

Splitskim bejzbolašima još jedna pobjeda

26. srpnja 2012. u 13:30 / KLUB: BK Nada SM

Splitski bejzbolaši su pobijedili u četvrtoj utakmici finalne serije na dobro popunjenom "Starom placu". Gledatelji su pozdravljali svaku dobru akciju splitskih bejzbolaša koji su im se ovom pobjedom u postpunosti odužili, te došli nadomak osvajanja prvenstva Hrvatske.

Karlovčani su u dva navrata uspili izjednačit, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Nada SSM je prve četiri izmjene imala poprilično komodnu situaciju. U tim trenucima splitski bejzbolaši su propustili napraviti još koji bod i već tada riješiti pitanje pobjednika. Svakako treba istaknuti i home run udarac Ivana Račića.

Karlovčani se bude u 5. izmjeni kada Slavko Kvaternik koristi poklon splitskog bacača Matka Dabe i udara za bazu. Nakon njega Nikola Sertić udara za dvije baze. Tada ponovno na scenu stupa Matko Dabo koji ne pogađa svoga hvatača Ivu Vukosava, a hvatač se na to nadovezuje lošim bacanjem loptice i Olimpija ničim izazavana stiže do prva dva boda. Nakon toga je uslijedila geška Frane Bekića, igrača druge baze, i uz još jedan udarac Matijevića Olimpija se potpuno vrača u igru te izjednačava rezultat. Prava je sreća da je karlovačka obrana u istoj izmjeni poklonila Nadi dva boda pa su Splićani i dalje bili u vodstvu. Do novog izjednačenja je došlo u 7. izmjeni kada je Slobodan Gales udario home run. Trener Račić vuče logičan potez i na mjesto bacača umjesto Matka Dabe u vatru stavlja Marina Tadića koji je do kraja utakmice zadržao karlovački napad na nuli.

Drama na "Starom placu" napokon završava u 8. izmjeni kada Nada radi 4 boda. Ivan Račić je udarcem za jednu bazu najavio splitsku pobjedu. Nakon njega najbolji igrač utakmice Filip Berecka udara za dvije baze. Karlovački trener Nenadić vuće očekivani potez i na mjesto bacača uvodi Antonia Horvatića. Međutim Horvatić nije bio sretne ruke. Jadran Dadić udara za dvije baze i Nada prelazi u vodstvo od 8-6. Bekić se žrtvuje i pomiće igraće na 2. i 3 bazu. Tadić udara za jednu baza, a Dadić radi još jedan bod. I na kraju Goran Šupraha udara za dvije baze, a Tadić postiže i 10. bod za domaćina. Na kraju utakmice splitska publika je velikim aplauzom nagradila obje ekipe koje su pružile zanimljivu predstavu.

Treba pohvaliti i splitsku publiku koja je u velikom broju podržavala naše bejzbolaše. Za mnogobrojnu publiku je organizirana i nagradna igra putem facebook-a na kojoj je Gorana Franić osvojila osvježavajuće piće, dok je za "Miss tribina" izabrana Anamarija Asanović, koja je za nagradu osvojila hot-dogić i sokić.

Matko Dabo je za Nadu SSM bacao 6 izmjena, bacio je 3 strike outa i 4 BB, dozvolio je 6 udaraca od čega 1 HR, 1 za dvije baze i 4 za jednu bazu. Njegova zamjena Marin Tadić je bacio 3 izmjene, imao je 1 strike out i dozvolio je 2 udarca od čega 1 za dvije baze i 1 za jednu bazu te je uz svoje ime upisao pobjedu.

Darko Kvaternik je za Olimpiju bacao 7 izmjena, imao je 7 strikeouta i 8 BB, dozvolio je 8 udaraca od čega 1 HR, 2 za dvije baze, i 5 za jednu bazu. Njegova zamjena Antonio Hovrvatić je bacao 1 izmjenu imao je 1 strike out i 1 BB, dozvolio je 3 udarca od čega 2 za dvije baze i 1 za jednu bazu.

Splitski napad je predvodio Filip Berecka sa 3/4 i Ivan Račić 2/4, dok je za Olimpiju jedini raspoloženi igrač bio Branko Nenadić sa 2/4.

Nada SSM - Olmpija 10:6 (3-1 u finalnoj seriji)


Peta utakmica serije se igra u subotu, 28.7.2012 u 17 sati u Karlovcu, na igralištu "4 rijeke".