Splićani izjednačili finalnu seriju

Splićani izjednačili finalnu seriju

23. srpnja 2012. u 13:45 / KLUB: BK Nada SM

I druga finalna utakmica koja je odigrana u nedjelju je do samoga kraja bila neizvjesna. Točnije do 8. izmjene kada igrači Nade SSM rade osjetnu prednost, te u zadnjoj izmjeni stavljaju točku na i napravivši u te dvije izmjene sveukupno 13 bodova. Karlovčani se u tim trenucima nisu mogli obraniti od uraganskih napada splitskih bejzbolaša. Sportskim rječnikom rečeno došlo je do raspada sistema.

Međutim nije sve išlo tako glatko. Karlovac je pune 4. izmjene Nadu držao u šahu i imao vodstvo od 3-0. Tek u 5. izmjeni Filip Berecka sa home-run udarcem smanjuje na 3-1 i najavljuje sve ono što će se dogoditi nakon toga. A to je još jedan home-run udarac Ivana Račića, udarac za tri baze Ante Ćurkovića, čak tri udarca za 2 baze i 8 udaraca za 1 bazu što sve ukupno daje zbir od 14 dobrih udaraca. Kada se uzme u obzir da su svi ti udarci dolazili povezano krajnji rezultat od 7-16 za Nadu SSM je i više nego zaslužen.

Za Nadu SSM je na mjestu bacača skoro cijelu utakmicu odbacao Jadran Dadić. Nije to bila jedna od njegovih najboljih predstava, ali svakako dovoljna da Dadić upiše pobjedu pored svoga imena. Bacio je 7 strike outa i 4 BB. Krajem 8. izmjene ga je zamjenio Matko Dabo koji je rutinski utakmicu priveo kraju. Karlovački bacač M.Zdelar je odbacao skoro cijelu utakmicu. Zamjenjen je tek na zadnjeg udarača kada je več bilo kasno. Bacio je skromnih 3 strike outa i 5 BB.

U izimno dobrom udaračkom danu treba istaknuti Filipa Berecku 3/5, Franu Bekića 2/4 i Mislava Tomića 2/3. Kod karlovčana su se istakli iskusni Damir Karin 3/5 i Branko Nenadić 2/4. Osim njih treba istaknuti i Slobodana Galesa koji je imao 2 udarca za dvije baze.

Olimpija-Nada SSM 7-16 (1-1 u finalnoj seriji)

Serija se nastavlja u utorak u Splitu u 17 sati na Starom placu.