Karlovac odnija prvu pobjedu

Karlovac odnija prvu pobjedu

23. srpnja 2012. u 13:30 / KLUB: BK Nada SM

Splitski bejzbolaši su poraženi u prvoj utakmici finalne serije Hrvatskog prvenstva. Na igralištu "4 rijeke" splitski bejzbolaši su odigrali jednu od svojih najlošijih predstava u posljednje vrime. Očito su izabrali krivi trenutak. Ali šalu na stranu Karlovčani su jednostavno iskoristili što im je ponuđeno, a to je svakako pobjeda na pladnju.

Za Nadu je na mjestu bacača startao Mato Sušac koji je svoj dio posla odradio dobro, međutim greške u obrani, loš baseruning i nadasve sterilni splitski napad doveo je do minimalnog poraza. Nadin Napad je tek u 8. izmjeni uspio priprijetiti i izjednačiti rezultat na 2-2, te je iskusni karlovački trener promjenio mladog Kvaternika i na mjesto bacača postavio Slobodana Galesa. U zadnjoj izmjeni Nada nije napravila ništa, a uporni karlovčani su sa dva udarca za jednu bazu napravili pobjedonosni bod.

Bejzbolaši Nade SSM su kao i obično imali nekoliko neshvatljivih grešaka u base runningu u kojima je prednjačio F.Berecka koji je u prvoj izmjeni uništio izglednu šansu da se napravi poneki bod. Nakon toga je uslijedila kazna gdje su karlovačni na udarac za dvije baze i grešku splitskog bacača došli do dva boda koja su se na kraju pokazala presudna za pobijedu.

Udarači i jedne i druge ekipe nisu imali svoj dan. Karlovac je ostvario samo 5 udaraca, a Nada SSM 7. Sušac je za Nadu odbacao cijelu utakmicu. Bacio je 8 strike outa, te imao 5 BB, dok je Kvaternik za Karlovac imao 7 strike outa i samo 3 BB. Splitski napad su predvodili T. Jurjevića sa 2/4 i F.Berecka sa 2/4, dok je pobjedu Karlovcu svojim jedinim udarcem na utakmici donio Neven Špoljarić.

Olimpija - Nada SSM 3-2 (1-0 u finalnoj seriji)