Rusi su bili bolji

Rusi su bili bolji

15. lipnja 2012. u 23:00 / KLUB: BK Nada SM

Za Nadu je na mjestu bacača utakmicu započeo Mato Susac koji je bacao 8. izmjena i ruski napad zadržao na tri poena. U napadu su se istakli J.Dadić 2/3 i I.Račić sa 2/3.

Nada je u utakmicu ušla dobro. Prve dvi izmjene niti jedna ekipa nije napravila poene. Prvi bod za Splićane postiže Ćurković na udarac Berecke. Međutim kratka je bila radost Nadinih igrača jer su rusi u istoj izmjeni postigli dva boda i poveli sa 2-1. Ruskom vodstvu je kumovala jako loša reakcija Jadrana Dadića na trećoj bazi koji je početničkim pogreškama vratio protivnika u igru. Nada je imala šansu da izjednači rezultat u 5. izmjeni kada je ruska obrana dalekometnom paljbom izbacila Ivana Račića na kućnoj bazi. Bilo je za dlaku. U 6. izmjeni Jadran Dadić radi još jedan u nizu nepromišljenih poteza, te ga izbacuju nadomak poena isred kućne baze. Kazna stiže u istoj izmjeni kada Rusi postižu još jedan poen za 3-1.

Veliki povratak Nade se dogodio u 8. izmjeni kada se povezalo više udaraca, te su Račić i Berecka postigli dva poena za izjednačenje 3-3. Veliku šansu za prelazak Nade u vodstvo je u toj izmjeni imao i Goran Šupraha koji je ispao na strike out bez zamaha ostavivši iza sebe pune baze. U istoj toj izmjeni Rusi rade 5 poena i odlaze na veliko i nedostižno vodstvo 8-3. Ne treba napomenuti da je i ta izmjena mogla proći itekako povoljnije za igrače Nade. Rusi su na BB osvojili jednu bazu. Nakon toga je bacač Nade imao priliku izbaciti sljedečeg napadaća ruske ekipe, ali je napravio grešku što je primoralo trenera Račića da napravi promjenu. Na njegovo mjesto je uveo Marina Farkaša koji se i nije proslavio. Najbolji ruski igrač Vasilev mu je udario HR za tri boda. Nada se nije predavala do zadnjeg izbačenog igraća, te su naprvili još 2 poena za konačni rezultat utakmice 8-5. Velika prilika je otišla u nepovrat. Sutra se igra za drugo misto sa švedskom ekipom Leksland Lumberjacks.

MGPU-SYOS # 42 - Nada SSM 8-5