Izbušili ih ka Švicarski sir

Izbušili ih ka Švicarski sir

12. lipnja 2012. u 19:00 / KLUB: BK Nada SM

Bejzbolaši Nade su odigrali najbolju utakmicu u posljednjih misec dana. Obrana Nade je jednostavno bila prečvrst bedem za Švicarske udarače. Nada je dopustila samo 2 poena uz sjajnu izvedbu bacača Matta Sušca. Sušac je jednostavno uništio sve pokušaje Švicaraca da nesto konkretnije naprave u ovoj utakmici. Njegov učinak je impresivan. Odbacao je cijelu utakmicu uz 13 strike outa i samo 3 BB. Istini za volju Švicarci su uspili udariti 8 udaraca, ali je to više zasluga neuigranosti izmedu Sušca i splitskog hvatača Vukosava. Ništa zato, ovo je tek njihova druga utakmica i ima vrimena za prilagodbu.

Međutim nije baš sve bilo tako lako. Švicarci su poveli u 1. izmjni sa 1-0 i Nadin napad se dugo mučio. sve je u biti izgledalo poprilično isto kao i u proteklim utakmicama. U 6. izmjeni Švicarci nerazumnom greškom hvatača Vukosava odlaze na 2-0. U tom trenutku stvari u svoje ruke uzima Tonći Jurjević koji udara prvi udarac za Splićane u ovoj utakmici i nakon niza loše bačenih lopti od strane protivničkog bacača ostvaruje prvi splitski bod. To je bila najava prava kanonade u 7. i 8 izmjeni kada je Nada napravila svojih 9 bodova.

Sve je počelo sa šetnjom Ive Vukosava. Nakon toga lagana krađa druge baze i Ante Ćurković udara za poravnanje rezultata. Od toga trenutka Nada kreće u uraganski napad. Koji pritišće i radi Švicarsku obranu smiješnom. Bodovi se redaju ka na traci, a Nadina igra ponovno poprima prepoznatljive obrise. Agresivno i snažno do pobjede.

Nada-Therwil Flyers 10-2