Nada SSM nastupa na Europskom kupu

Nada SSM nastupa na Europskom kupu

10. lipnja 2012. u 1:00 / KLUB: BK Nada SM

Bejzbolaši Nade SSM će od 10. do 16.6 u Austriji igrati prvi krug Europskog kupa gdje će se susresti sa pet vrlo jakih europskih ekipa. Splitski bejzbolaši su se našli u ovakvom probranom društvu jer su u prošlogodišnjem izdanju ovoga natjecanja ušli u drugi krug i ostvarili plasman među 16 najboljih ekipa starog kontinenta. Zahvaljujući tome Europska baseball federacija je našim bejzbolašima poslala jednu od dvi pozivnice koje se po propozicijama krovne baseball organizacije dijele ekipama koje su svojim prošlogodišnjim nastupom to zaslužili. Naravno da je to velika čast i da će naši bejzbolaši napraviti sve da opravdaju ukazano povjerenje. Prolazak u drugi krug nije nemoguć, ali samo ako se bude 100% u utakmicama.

Nada je osigurala nastup u polufinalu Hrvatskog prvenstva i polufinalnom turniru RBL, a malo ćemo predstaviti i Nadine suparnike.

Therwill Flyers- Švicarska ekipa koja se trenutno nalazi na trećem mjestu prvenstva. U svojim redovima imaju i dva japanska igrača što svakako nije zanemarivo.

Sugarstorm - Bjeloruska ekipa koja je naravno potpuna nepoznanica kao i sve ekipe iz tog dijela Europe. O njima znamo da su bili prošlogodišnji finalisti bjeloruskog prvenstva u kojemu su izgubili od Bresta.

Leksand Lumberjacks - Švedska ekipa o kojoj također nemamo puno podataka. Šveđani su već godinama u vrhu Europskog baseballa što se tiče reprezentativnih nastupa. Stoga opreza nikad dosta.

Attnang Athletics - Austrijska ekipa koja je trenutno prva na prvenstvenoj tablici. Ekipa koja je domaćin i naravno koja očekuje prolaz u sljedeći krug.

MGPU-SYSOS #42 - Ruska ekipa koja je trenutno treća na ljestvici, ali sa napomenom da je u Rusiji prvenstvo počelo nedavno. Rusi su uvijek jaki pa se bez obzira na kasniji početak sezone treba očekivati jedna solidna ekipa.

Više o turniru, rasporedu i rezultatima možete pogledati ovdje.

Tekstualni prijenos utakmica možete uživo pratiti ovdje