Split sezonu zaključio pobjedom

Split sezonu zaključio pobjedom

27. svibnja 2012. u 23:10 / KLUB: RK Split

Rukometaši Splita su na najljepši mogući način zaključili sezonu. Pobjedili su Sisciu u Splitu. Osvojili su 4. mjesto što je svakako uspjeh s obzirom na uvjete u kakvima klub živi posljednjih godina. U 10 kola lige za prvaka ostvarene su 4 pobjede i 6 poraza što je sveukupno donijelo 8 bodova. Bez obzira na to jako je malo falilo za prolaz u SEHA ligu. Falilo je samo tri boda. Tri boda koje se moglo osvojiti u dvije utakmice koje su izgubljene sa golom razlike. Radi se o utakmicama u Sisku kontra Siscie i Splitu kontra Poreča. I da se to kojim slučajem dogodilo od sljedeće sezone Split bi imao i rukometaše u prestižnoj regionalnoj ligi. Međutim u datim trenucima nije bilo sreće, a ni mnogo čega drugoga što je bitno za velike rezultate.

Bila je ovo i oproštajna utakmica sa trenerom Željkom Babićem i jedinim splitskim reprezentativcem Hrvojem Batinovićem koji će od sljedeće sezone biti članovi RK Zagreb. Postoje realne šanse da će još neki igrači napustiti Split i da će ekipa poradi kronične besparice u prisilnu rekonstrukciju. Velika je to šteta jer ovi momci su imali ono nešto. Da im je bilo odigrat zajedno još koju sezonu i neko pojačanje možda bi napokon i Split dobija prvaka u muškom rukometu. Međutim to je već sada pusti san. San koji traje predugo.

Malo ćemo se naravno osvrnit i na večerašnju utakmicu. Split je na poluvrimenu gubija 15-17 i to je bija period igre kada su splitski rukometaši uglavnom bili u sitnom rezultatskom zaostatku pokušavajući se održati u utakmici. Drugo poluvrime je ponudilo sličnu sliku di su se dvije ekipe smjenjivale u vodstvu. I tako sve do 52 minute kada Ćelić, Vidović i Žeravica vode Split na 33-30 što je bilo dovoljno da Sisak položi oružje. Najbolji od Splićana je bija Anđelo Žeravica sa 9 postignutih pogodaka.

Za kraj je organizirana i prigodna večera u hotelu Dalmina. Taman san naletija kada je sada već bivši trener Babić drža oproštajni govor. Igrači su ga nagradili spontanim aplauzom, a nad svima se nadvila nekakva sjeta. Je li baš trebalo ovako završit?


Split - Siscia 27 - 24