Zagreb pokazao više

Zagreb pokazao više

27. svibnja 2012. u 20:10 / KLUB: BK Nada SM

Bejzbolaši Nade SSM su poraženi od Zagreba u derbiju kola Interlige. Zagreb je od samoga početka pokazao da se u Split došao boriti i da želi pobijediti. Splićani su neprestano bili u rezultatskom deficitu i neprestano su stizali rezultat. Vodstvo od 2-1 su imali samo u 3. i 4. izmjeni. Zagreb je u 5. izmjeni otišao na 2-3 i od toga trenutka do kraja je zadržao vodstvo. Prijelomni trenutak se dogodio u 8. izmjeni kada je M. Ćurić udario single koji je prošao ispod lijevog vanjskog gdje je Zagreb osvojio dodatni bod i otišao na visokih 3-6. Na kraju je Nada SSM napravila još jedan počasni bod za 4-6 što naravno nije bilo dovoljno za pobjedu.

Vezano za samu utakmicu treba se osvrnuti i na nekoliko siutacija u utakmicu kada se moglo reagirati bolje. Za početak se treba osvrnit na bodove koje su postigli gosti iz Zagreba. Prvi bod je postignut na početničku pogrešku pri situaciji kada je igrač Zagreba krao drugu bazu sa očitom namjerom da omogući svome igraču na trećoj bazi da napravi poen. Hvatač Nade SSM Vukosav je katostrofalno reagirao. Točnije bilo bi puno korisnije da lopticu nije ni bacao prema drugoj bazi. Treći bod Zagreba je napravljen na wild pitch M. Dabe koji je u utakmicu opet ušao nespreman. Po ko zna koji put se ne snalazi kada uđe u izmjenu sa igračima na bazama. Možda to jednostavno nije za njega. Osim toga nikome nije jasno kako nakon counta 0-2 zagrebovi igrači sa lakoćom ostvaruju udarce.

Napad Nade SSM je tek posebna pisma. Da su se samo iskoristile sve ponuđene prilike. A bilo ih je puno. Već u prvoj izmjeni. Prva i druga baza pune, nula vani i Filip Berecka na palici. Umjesto bunta, udarac za double play. Kao naručeno za goste koji su bili spremni kapitulirati. Nakon toga još niz situacija kada je jednostavno trebalo samo spustiti lopticu u teren i trčat. Sitacija za izjednačenje u 7. izmjeni kada je bio potreban bunt za bod. Međutim ništa od toga nije napravljeno, a udaraca je bilo nedovoljno da bi se nadoknadio rezultatski deficit. Nada SSM je imala 9 udaraca, a Zagreb 10. Nada SSM je promijenila tri pitchera dok je Zagreb koristio samo jednoga i to osrednjeg.

Za Nadu SSM je na mjestu bacača utakmicu započeo J. Dadić koji je odbacao 4. izmjene, zamjenio ga je M. Dabo koji je odbacao 3. izmjene, dok je utakmicu zatvorio A. Jakšić koji je bacao 2. izmjene.

Na udaranju se istaknuo Filip Berecka sa 3/5, te A. Ćurković sa 2/4.

Nada SSM - Zagreb 4 -6