Daj 'jaje' materi

Daj 'jaje' materi

13. svibnja 2012. u 17:25 / KLUB: RK Nada

Ragbijaši Nade su uvjerljivo slavili u prvoj finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske protiv Zagreba. Teško je vjerovati da će sljedeću subotu na Starom placu propustiit podignuti pehar prvaka deseti put za redom. Ovakva dominacija jedne ekipe je upravo fantastična. Pogotovo kada se zna da Nada ne kupuje tuđe igrače. Ono šta posebno raduje je činjenica da je Nada puna mladih igrača, igrača ispod 20 godina starosti. Međutim, naravno svi znamo da mladost ne može sama. Bez iskusnih i prokušanih veličina tipa Buzova i Ursića nezamisliv je bilo kakav uspjeh. To su naravno dokazali i danas.

Posebno bi se osvrnuo na igru Vlade Ursića. To je onaj simpatični čelavac prepun tetovaža koji na dresu ima broj 10. A mene su učili kada sam bija mali da samo najveći igrači imaju taj broj. Doduše radilo se o nogometu, ali kakve to veze ima. Očito je da i u rugbyu nije ništa drugčije. Ursić je od Nadinih 30 poena postigao 20. Da dobro ste pročitali nije greška. Znači matematički gledano sam Vlado Ursić je bolji od ciloga Zagreba za više od 6 puta. I ko može reć da to nije tako. Svaka čast na veličanstvenoj predstavi. Vlado je naš Maradona. Svakako treba spomenuti i Buzova koji je neprestano razbijao protivničku obranu stvarajući tako višak igrača.

Moram se naravno osvrnit i na komentatore utakmice. Agilni Danijel Lacko iz Zagreba i batifjaka Luka Bjelanović iz Splita koji su na sve moguće načine pokušali ublažiti lošu predstavu Zagrebčana. Pari da smo čoravi pa da ne vidimo da nemaju nikakve šanse kontra Nade. Još više me snerva ovaj Lacko kada je u drugom poluvrimenu sa čuđenjem reka da Nada vodi u sred Zagreba. Pari da je tu šta novoga. Kada je to zadnji put Zagreb vodija protiv Nade? Ma da mi ga je bilo uvatit i samlit u papar. To naravno našega Luku nije moglo izbacit iz takta. On je i dalje strpljivo sluša sve te "ode radosti". Iman sam osjećaj da u sebi misli "Ma samo ti govori šta očeš, dobit ćete nas kada na vrbi rodi grožđe".

I tako je malo pomalo utakmica išla kraju uz najavu da sljedeće subote na Starom placu isti suparnici igraju uzvratnu utakmicu. Ko zna možda se čudo dogodi pa Zagreb osvoji prvenstvo. Moš mislit.


Zagreb - Nada 3-30


[Piše: "Zeško"]