Nada u lovu na desetu titulu za redom

Nada u lovu na desetu titulu za redom

11. svibnja 2012. u 19:45 / KLUB: RK Nada

Konačno nakon jednomjesečne pauze zbog programa hrvatske reprezentacije u ENC 2A grupi dočekujemo finalne susrete dvaju najuspješnijih hrvatskih klubova u borbi za naslov Prvaka Hrvatske u sezoni 2011/2012.

Nakon uzbudljivih polufinalnih okršaja u kojima su obje momčadi pokazale da su ranjiive ali kad je to bilo najpotrebnije iskazale kvalitetu i mentalnu stabilnost da bi nakon kikseva u gostima sigurno i uvjerljivo ostvarile plasman u finale Prvenstva Hrvatske.

U prvom finalnom susretu momčad Zagreba dočekuje splitsku Nadu u nedjelju 13.05. na stadionu u Kranjčevićevoj uz izravan televizijski prijenos SPTV. Razina organizacije dovoljno govori o motivaciji domaće momčadi da prekine devetogodišnji niz uspješnosti splitske momčadi u Prvenstvu Hrvatske.

Ulog za obje momčadi je velik. Zagreb želi pored 8 dosadašnjih titula nakon jedanaest godina posta upisati ponovno svoje ime na pobjednički pehar Prvaka Hrvatske, što bi bila najbolja potvrda revitalizacije zagrebačkog ragbija zasnovanog na solidnim nastupima Mladosti i Zagreba u poslednje dvije sezone.

Na tom putu do uspjeha trener Luka Marin svjestan snage i moći splitske momčadi zna da mu pored vještine, taktičkog znanja i želje igrača treba i obilno zrno sreće jer se igraju dvije finalne utakmice a Nada rijetko sebi dozvoljava luksuz da ponovi dvije blijede predstave zaredom.

S druge strane Nada ima priliku da svoju iznimnu seriju uspješnosti zaokruži sa desetom titulom Prvaka države zaredom. Naime od sezone 2002/2003 splitska momčad nanizala je 9 titula s znatnim kvalitetnim iskorakom u odnosu na konkurenciju u Hrvatskoj. Potvrdu svoje vrijednosti Nada je dokazala i međunarodnim natjecanjima gdje se splitski klub nametnuo kao najbolja momčad u regionalnim natjecanjima srednje i jugoistočne Europe. Trener splitske momčadi prof. Denis Puljiz napravio je kvalitetnu simbiozu iskustva i mladosti još uvijek željnih dokazivanja sportskoj javnosti, te očekuje da će njegovi mladići pružiti svoj maksimum upravo na ove dvije najvažnije utakmice
i obraniti naslov prvaka.

Bila bi to ukupno 28. titula Prvaka države u vitrinama splitske momčadi. Motiv više za igrače Nade stoji u činjenici da ove godine splićani slave pedesetgodišnjicu prve titule Prvaka države osvojene davne 1962. godine.

Reprezentativci obiju momčadi pokazali su kroz igre reprezentacije da im je forma na nivou te možemo očekivati kvalitetne utakmice i bespoštednu borbu „ do zadnje kapi krvi“ za trofej, za prestiž u dugogodišnjem pozitivnom sportskom antagonizmu hrvatskog sjevera i juga.

Ragbi nakon posljednjeg Svjetskog kupa i kvalitetnijeg medijskog praćenja ovog sporta bilježi znatan porast gledanosti te ne sumnjamo da će tribine u Zagrebu i Splitu biti ispunjene ljubiteljima ragbija iz cijele Hrvatske.

Povjerenje i čast da sude finalne utakmice dobili su hrvatski internacionalci Marijo Jelavić i Hrvoje Bartolić.