Počelo se razmišljat o ABA ligi

Počelo se razmišljat o ABA ligi

4. svibnja 2012. u 22:30 / KLUB: KK Split

Krenija je naš Vujo žestoko. Reka je sve šta mu se već duže vrimena vrti po glavi. Reka je ono šta su neki drugi koji promišljaju splitski sport trebali i reć i napravit prije puno godina. Ovaj grad zaslužuje imat jaku košarkašku ekipu. Ovaj grad zaslužuje imat jaki dvoranski ekipni sport. Kako doći do toga to je već neko drugo pitanje. Ali netko jednom mora postavit stvari na svoje misto i reć da ovaj grad treba sportska događanja na europskom nivou i to u kontinuitetu. Jer Split je uistinu sportski grad koji cijeni sportski rezultat i koji voli bit bolji od drugih. Kakvo je stanje u Splitu to svi znamo i zato je ova priča koju piše Jugoplastika dokaz da se i sa malo sredstava može puno.

Vujo je reka da ne traže ka šta imaju Cibona ili Cedevita. Da je njima dosta pet puta manje i da se mogu nositi sa najboljima. Na žalost to je upravo tako. Međutim mi sportaši želimo da se naš grad uistinu pokrene i mi ćemo na naš način dat obola u tome.

Skelin marketinški virtuoz je reka da mu je bolo u oči igrat protiv Zagreba koji na prsima ima firme u državnom vlasništvu. Naglasija je ono šta svi mi znamo da su na taj način natjecanja neravnopravna. I da je to siguran način za eutanaziju hrvatskog sporta. Novac se mora dijeliti ravnopravno. Bravo Skela. Zahvalija se svim onim sponzorima koji su svoje mjesto našli na splitskim gripama. Dali su koliko su mogli kada nam je bilo najteže. I zato im hvala. Da su mogli više dali bi i više. Splitsko gospodarstvo, odnosno gospodarstvo ovoga nešeg bazena mora stat iza ovakvoga kluba. I to zajedno sa gradskim vlastima i onima koji promišljaju splitski sport. Zna se kako se to radi. Naravno samo treba počet.

Nakon očite najave za ABA ligu sljedeće godine ukaza se trener splitskih žutih Nikša Bavčević. Ka i obično spustija je balun na zemlju i reka:
"Dolazi nam Zabok i ta pobjeda potvrđuje naše treće misto. Maksimalno smo koncentrirani na nju. Samo nam je ona u mislima. Zabok nam je gore stvorija probleme i nije bilo lako. Dobri su šuteri. Solidna ekipa. Mi jesmo u nekoj vrsti zanosa i vjerujemo da ćemo još jednom pobijediti na Gripama, ali vjerujte da stvari ne svaćamo olako odnosno da respektiramo Zabok kao svakog drugog protivnika u Ligi za prvaka."

NAPRID ŽUTI!