Žuti pokorili Šibenik

Žuti pokorili Šibenik

26. travnja 2012. u 20:20 / KLUB: KK Split

Split je pobijedio prvu od važnih utakmica, kako to trener Bavčević voli reći. Za razliku od Zadra gdje definitivno nisu bili pravi, u Šibeniku su pokazali zbog čega sa pravom pucaju na FF Hrvatskog prvenstva, a samim time i mjesto u ABA ligi.

Moram priznati da me ova utakmica koštala bar nekoliko tjedana života. Znam kako su se do sada mučili sa Šibenčanima. Svaka njihova utakmica je bila drama do samoga kraja. Tako sam otprilike mislija da će biti i ova. Nisam puno falija. Ekipe su se često minjale u vodstvu, bez ikakve nade da se neko pošteno odlipi. Sve sam to naravno pratija na teletekstu. Nekako sam sve mirno trpija dok u 4/4 nije zasvitlilo Jolly - Split 64-63. Onda sam puka ko cvrčak i upotrebija raznorazne kombinacije mojih sportskih praznovjerja sa nadom da će to pomoći do kraja. I uspilo je. Moram priznat da mi se u tom trenutku osim žene, koja to u pravilu uvik radi kada ja pratim neke sportke događaje smijala i ćer koja ima 10 godina. Nije mogla virovat šta mi je. Nisam ni pokušava objasnit šta mi koja ludost znači, jer to samo ja razumin. Meni je bilo važno da svi rituali budu na vrime gotovi i da Jugoplastika pobijedi. Na kraju sam eto uspija. E da im mene nije bilo.

Ma vratimo se mi na utakmicu. Zanimljivo je da je odličnu utakmicu protiv Šibenika opet odigra Mimica. Ispada da je on specijalac za Šibenčane. Osim šta je postiga 18 koševa, u drugom poluvrimenu je potpuno ukočija Rossa čime je oštrica Šibenskog napada u potpunosti otupljena. Osim njega treba spomenuti i Sobina koji je postigao 20 koševa, a pod košem je opća opasnost za protivnike. Naravno da sve ovo ne bi bilo moguće da se u igru nije vratija splitski play Srđan Subotić. Prvo poluvrime je izgleda dezorijentirano pa se na trenutke činilo da ga još vata zadarska viroza di je odigra najlošiju partiju ove sezone, ali je proradija u drugom poluvrimenu kada ga je ekipa najviše trebala i postiga solidnih 15 koševa uz 7 jako bitnih asistencija. Naročito treba istaknuti kada je na samom kraju utakmice odradio vrhunsku obrambenu rolu i još u napadu postigao koševe za konačnu pobjedu Žutih. Treba istaknuti i Babića koji je postigao 12 vrlo važnih koševa.

Trener Bavčević je nakon utakmice ponovo spustija balun na zemlju i nije se da izbacit sa kolosijeka. Niti čut za ABA ligu, a kamoli za Partizana dogodine.

Zadovoljan je igrom svoje ekipe. Naročito sa igrom Mimice. Kaže ovu pobjedu posvećujemo našem kondicijskom treneru Zoranu Donadiću koji je baš jučer dobija ćer.

Velik je čovik taj Bavčević, jer on veliku pobjedu posvećuje malim ljudima. I to je ono najlipše od svega. Sljedeća utakmica je još jedna u nizu najvažnijih, protiv Zagreb CO u Splitu.