HRS-prekid rukometa do sredine svibnja

HRS-prekid rukometa do sredine svibnja

9. travnja 2021. u 9:29 /

HRS je odlučio da se rukometna natjecanja prekinu do sredine svibnja zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Jedini glas protiv prekida je bio onaj iz RK Nexe koji su bili mišljenja da se prvenstvo mora nastaviti po dosadašnjem modelu.

Najvažnija odluka Upravnog odbora je ona o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige do sredine svibnja. Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, a misli na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti. U danima kad korona virus buja kao gljive poslije kiše, i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija. Nakon iscrpne i dugačke rasprave, ta je odluka prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Glas protiv bio je Rukometnog kluba Nexe koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova.

Odluka HRS-a je i više nego upitna jer cijepljenje u RH nije obvezno, a prvenstvo se parcijalnim odgodama održavalo do donošenja ove odluke.