Umut-Krstanović neriješeno

Umut-Krstanović neriješeno

7. travnja 2021. u 20:00 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk je u zadnjoj minuti remizirao na Poljudu nakon što je golom Umuta vodio. Neuobičajeno, ali razlog je jednostavan. Mujakićeva glupost i Krstanovićeva dva gola i onda Umut za kraj. HNK Hajduk-NK Slaven Belupo 2:2

Podjela bodova na Poljudu se na kraju čini kao najpravedniji ishod ovog zaostalog susreta HNL-a. Hajduk je poveo golom Umuta na ubacivanje Livaje i sve je nekako mirisalo na nova tri boda. A onda se desila nesvakidašnja glupost Mujakića koji udara rukom po licu igrača Slavena 5 minuta prije kraja poluvremena i sucu ne preostaje ništa drugo osim da mu pokaže put u svlačionicu. Odmah se znalo da će bijelima u drugom poluvremenu biti teško, a i bilo je tako. Naročito je teško bilo kada je nadahnuti Krstanović u samo 5 minuta svojim 16 golom postignutom protiv Hajduka u HNL-u preokrenuo rezultat. Malo je tko tada mogao vjerovati da se Hajduk može vratiti. Ali vjerovali su momci u bijelim dresovima koji su napadali kao da imaju igrača više. I to se na kraju isplatilo kada je Livaja oboren na nekih 20-ak metara od gola. Slobodni udarac je izveo Fossati, proigrao Livaju u sredini kaznenog prostora koji je petom pronašao Umuta kojem nije bilo teško pogoditi za zasluženi remi.
Iako su Umut i Krstanović postigli po dva gola na ovoj utakmici igrač utakmice je svakako Marko Livaja sa dvije predivne asistencije od kojih ova druga spada u najbolje ikad odigrane u povijesti HNL-a. A što napraviti sa Mujakićem nakon još jednog glupog crvenog kartona. Nekad se to rješavalo u svlačionici gdje bi mu kapetan zbog ostavljanja ekipe na cjedilu u najbolju ruku izvukao uši ispred svi, a ponekad i odvalio jednu odgojnu. Da nauči, ali i za primjer drugima kako opet nebi nekome palo na pamet istu glupost napraviti.