Mostarska ispovijed-Dinamo je otišao u stečaj

Mostarska ispovijed-Dinamo je otišao u stečaj

17. ožujka 2021. u 3:07 /

Velika presica Zdravka Mamića u Mostaru je odjeknula kao bomba. Red ljubavi, red bizinsa, red domoljublja, red patetike, red optužbi. Ali u svemu tome potkrala se i jedna istina "Dinamo je otišao u stečaj zato što je bio u raspadu".

Pa da citiramo " Tada su nas naša legenda Robert Prosinečki i Igor Cvitanović na sreću, poslije se pokazalo na sreću, oni su spasioci Dinama. Ali oni su pokrenuli sudski postupak, pokrenuli su ovrhu Dinamo ovaj je blokiran i to je bio spas da je Dinamo d.d. otišao u stečaj, A Dinamo je nastavio dalje poslovati kao udruga građana. Dinamo nije otišao u stečaj zato što je bio dobar nego zato što je bio u raspadu. Što je bio dužan bogu i vragu. I ja sam ga tada sa ljudima i upravom i suradnicima i sa predsjednikom Barišićem digo ne iz pepela nego on nije postojao. Jer puno je lakše "green field" investiciju napraviti iz temelja nego nasljediti raspadnuto stanje. Mi smo prvo otišli u stečaja onda smo se dizali kroz novi, novi, novi subjekt. To su bili zadnji trenuci kad je Hajduk 2003. i 2004.g bio prvak države, a onda samo postoji jedan prvak države sljedećih 15 godina, a to je Dinamo s izuzetkom jedne godine Rijeke". - između ostaloga rekao je Zdravko Mamić.

Braća Mamić su osuđena, sa njima i Vrbanović i oni moraju odslužiti zatvorske kazne. Više ne mogu obnašati nikakve dužnosti u Dinamu. Naizgled pravda je zadovoljena i sada možemo mirno dalje misle oni što su presudu donijeli.
Međutim mi smatramo da pravda nije zadovoljena i da ne možemo mirno dalje, jer taj novi Dinamo udruga građana je novi početak trebao odraditi na "green fieldu" najnižeg ranga natjecanja u organizaciji HNS-a. Kako to nije odradio već se nastavio natjecati u najvišem rangu hrvatskog nogometa, sportska pravda nije zadovoljena. Sportska pravda će biti zadovoljena, samo i jedino ako se tom Dinamu udrugi građana oduzmu sve titule koje je osvojio i ako ga se pošalje na onaj "green field" odakle je trebao kao novi subjekt i krenuti.
To bi trebala biti primjerena kazna i opomena svima onima koji se iz ovih ili onih razloga odluće izvesti isti ovaj scenarij.
U protivnome sve se ovo isplatilo. Mamići nikada neće vratiti novac, a što je još važnije taj novi Dinamo nikad neće vratiti titule.