Teklić za velika tri boda

Teklić za velika tri boda

22. siječnja 2021. u 19:59 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk je sa novim trenerom došao do velika tri boda na Šubićevcu. Spretni i sretni strijelac jedinog gola na utakmici je bio Teklić. GNK Šibenik-HNK Hajduk 0:1

Hajduk je nakon zadnja tri poraza i mućne jeseni u nastavak sezone krenuo sa pobjedom. A pobjedi se nikad ne gleda u zube. Što se tiće same igre mora se konstatirati da su i Šibenik i Hajduk više bili orijentirani na to da obrane svoj gol. Šibenik je najčešče pokušavao igrati visoki presing, ali im to baš i nije polazilo za nogom, dok je Hajduk tražio brzi izlaz prema naprijed uglavnom preko Caktaša koji je i u ovoj utakmici pokazao da je najbolji Hajdukov igrač i unatoć nerealiziranom penalu u zadnjoj minuti utakmice. Jedini je koji loptu može mirno iznjeti na suparničku polovicu, a pamtimo i slobodan udarac sa 30-ak metara koji je uzdrmao stativu. Šanse i jedne i druge ekipe nisu bile dovoljne za više od jednog gola. Šibenik je imao tri u kojima su se spetljali odnosno jednu je obranio Kalinić, a Hajduk četiri uključujući penal od čega je svakako najbolja bila ona Vuškovića u prvom poluvremenu kada je sam kao duh glavom pucao pored gola. Strijelac spretnog i sretnog gola je Teklić, ali treba naglasiti da taj gol nije bio plod nikakve suvisle akcije, već odlična reakcija Teklića na odbijanac nakon slobodnog udarca Atanasova i prebačene lopte glavom na drugu stativu.
Sljedeća je protiv Dinama u Zagrebu i svakako će biti zanimljivo vidjeti što bijeli mogu napraviti protiv ozbiljnijeg protivnika.