Dejavu u režiji splitskih rukometaša

Dejavu u režiji splitskih rukometaša

18. travnja 2012. u 22:45 / KLUB: RK Split

Danas su rukometaši Splita odigrali utakmicu u kojoj su izgubili po istom scenariju kao i u svim splitskim porazima do sada. U trenucima kada mogu nokautirati protivnika, faliju zicer iz kontre, odbiju gol i zarade isključenje. Onda dobiju još jedan gol ili dva i više nema povratka.

S obzirom da je to postala sistemska greška, možda ekipu treba resetirat. Ali ko će to napravit? Pogotovo kad plaće ne stižu na vrijeme. Nije lako. Ali rukomet se ne igra samo zbog novca. Igra se on zato šta je u krvi, šta ti uđe pod kožu, šta bez njega ne možeš zamislit svoj život. Možda je to dobar put za preostale utakmice, počevši ove nedilje u Našicama protiv Nexe-a.

Da sada idemo nabrajat ko je šta falija ili krivo napravija, nema smisla. Veći je problem šta nije bilodovoljno onih koji su dobro odigrali. Zabrinjava šta vanjskog šuta gotovo i nema. Šta je realizacija katastrofalna...

Kod gostiju treba istaknuti Ćužića koji je dao 5 golova i odlično razigravao svoju ekipu. Čuli su se i komentari na njegovu igru, da je bolji i od Balića.


[Piše: "Zeško"]