Brža, borbenija, bolja - Mega

Brža, borbenija, bolja - Mega

6. prosinca 2020. u 13:45 / KLUB: KK Split

Split je u Novom Beogradu ubilježio svoj šesti poraz. Danas žuti nisu bili niti blizu da ovu utakmicu zakompliciraju. Protiv sebe su imali bržeg,boljeg i borbenijeg protivnika. KK Mega Soccerbet-KK Split 91:75

Treći je ovo poraz u nizu Splita u ABA ligi. Istini za volju svi porazi su upisani protiv ekipa koje se nalaze u gornjem dijelu tablice i koje ozbiljno pucaju na Play-off. Dakle reklo bi se očekivano i da se nema za čim žaliti. Međutim i u očekivanim porazima očekuješ nekakav napredak. Ili napredak u igri cijele ekipe ili pak individualni napredak onih igača koji su do sada podbacili.
Međutim trener Skelin i naši momci danas to nisu pokazali. MEGA nas je od samog početka stisla i nije nam dala doći do zraka. Tako se igra ozbiljna obrana, a ovo što mi igramo je prosjek od 90 primljenih koševa po utakmici. Pod košem su dominirali Petrušev i Simonović nasuprot naša dva reprezentativna centra. Upravo je Petrušev bio i najbolji igrač utakmice postigavši nevjerojatnih 32 poena. Mega je imala čak 26 asistencija nasuprot Splitovih 11 što dovoljno govori o timskom pristupu utakmici.
Splitu je sada na omjeru 3-6 i sljedeće tri utakmice će u mnogo čemu odrediti sudbinu žutih u regionalnom društvu. Prvo nam u goste dolazi Krka, pa onda idemo na gostovanje u Koper i Čačak.