DOPIS STOŽERU CZ SD ŽUPNIJE

DOPIS STOŽERU CZ SD ŽUPNIJE

14. listopada 2020. u 16:52 /

Danas smo poslali dopis Stožeru CZ splitsko-dalmatinske županije. Tražimo hitno ukidanje mjera zabrana prisustvovanja gledatelja u dvoranama i na bazenima.

Poštovani,
Zajednica ekipnih športova Grada Splita izražava nezadovoljstvo sa propisanim mjerama
stožera koje su kontradiktorne i na kraju krajeva nepravedne prema sportu.

U stavku 4. mjera koje su donesene 26.8.2020.g. govori se da na svim društvenim okupljanjima
(manifestacije, priredbe, mise, obredi, izložbe i druga društvena okupljanja) obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru, obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski i održavanje fizički distance od minimalno dva metra.

U stavku 7. ste naveli sportska natjecanja mogu se održavati bez gledatelja. Na ovaj način sportska okupljanja ste stavili u neravnopravan položaj u odnosu na sva druga okupljanja. Svjedoci smo da građani nesmetano odlaze u kazališta, kina, izložbe, mise gdje se redovno okuplja veći broj ljudi i niti jedno od tih okupljanja nije zabranjeno.

Ta nepravda je djelomično ispravljena 24.9. 2020. kada se dozvolilo prisustvo gledatelja na otvorenom, ali zabrana gledatelja u zatvorenim prostorima je još uvijek aktivna odlukom koju ste donijeli 8.10.2020. g. i koja traje do 22.10.2020. g. što je za nas dvoranske sportaše diskriminurajuće.

Više je razloga za naše nezadovoljstvo ovom odlukom.

Prvi je taj što smo nepravedno stavljeni u diskriminirajući položaj u odnosu na sve druge vrste
javnih okupljanja.

Drugi je razlog što broj zaraženih osoba u našoj Županiji svakako nema nikakve veze sa sportskim natjecanjima, jer sportskih natjecanja u mjesecu kolovozu skoro da nije niti bilo, a zadnje posjete dvoranama su bile dozvoljene u ožujku 2020.g. iz čega se da zaključiti da broj zaraženih nije posljedica posjećivanja sportskih natjecanja bilo otvorenog bilo zatvorenog tipa.
Stoga Vas molimo da već danas ukinete ovu odluku, te da dozvolite prisustvo gledatelja na sportskim borilištima sukladno epidemiološkim mjerama koje su propisane za sva druga okupljanja na otvorenim i zatvorenim prostorima.