Play-off

Play-off

11. ožujka 2020. u 20:06 / KLUB: KK Split

Skelin je u neviđenoj drami odveo žute u play-off. Odlično prvo poluvrijeme i očajno drugo je stalo u Perkovićevu tricu i Marčinkovićev skok u napadu, te totalno bolesni bijeg u pobjedu. KK Split-KK Široki 78:76

Split je u najneobičnijim sportsklm okolnostima došao do najneobičnije pobjede i plasmana u play-off druge ABA lige. Scenarij za srčani ili možda moždani udar je viđen večeras na Gripama. Oće li se igrati sa publikom ili neće bilo je upitno sve do dva sata prije početka utakmice. Na kraju je rukovodstvo kluba uspijelo doći do svih suglasnosti i dozvola da se utakmica može odigrati ali sa smanjenim kapacitetom dvorane i propisanim higijenskim mjerama. Histerija oko pandemije virusa koji je poharao Italiju je i kod nas stigla na mala vrata. Prednost su naravno imali pretplatnici, a u prodaju je pušteno 500 karata. Iako je bilo malo vremena da publika uopće dođe do informacije, a kamoli na Gripe, dvorana se ugodno popunila do početka utakmice. Neki su malo kasnili, bižali sa posla, ali su svakako željeli vidjeti najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone. Publika je bila vjetar u leđa žutima kao nikada do sada.
Za Split je sve počelo izvanredno. Pro poluvrijeme za prste lizati i velikih +18 koji su naoko garantirali mirnu i sigurnu pobjedu. Mladost Širokoga je bila inpresionirana, a žuti su samo trpali. Publika nikad luđa je frenetično pozdravljala svaki koš domaće ekipe.
Drugo poluvrijeme je pak donijelo sasvim suprotnu priću. Mladost Širokoga uz iskusnoga Kraljevića je vratila utakmicu u egal, povela i imala sve u svojim rukama za jedan od največih preokreta u košarci. Međutim Split je ipak došao sebi i u zadnoj minuti došao do pobjede i prolaza. Kada smo opasno visili ukazao se Washington sa tricama, kada smo trebali koš za priključak prošao je Gabrić, a kada je trebalo imati muda za tri poena preko ruke je pogodio Perković. Na kraju skok u napadu na +2 Marčinkovića, suludi bijeg po parketu bačena lopta u zrak i zadnji šut Filipovića za tri poena koji nije pronašao svoj cilj za erupciju slavlja i potvrdu drugog mjesta.
U play-offu idemo na MZT, a imamo prednost domačega terena. Što će dalje biti, hoće li se liga odgoditi dok ne prođe ovo ludilo sa virusom ostaje za vidjeti, ali svakako treba konstatirati da su utakmice bez publike besmislene.