Potpora promjenama u športu

Potpora promjenama u športu

11. travnja 2012. u 0:40 /

Ponukani javnom polemikom u koju su uključeni mnogi akteri hrvatske javne scene mi splitski prvoligaški klubovi (bez muškog nogometa) se osjećamao pozvanima izraziti svoje stajalište:

1. Dajemo punu potporu svakom pokušaju da se u natjecateljski šport u RH vrati ravnopravnost svih natjecatelja. Moramo izgrađivati društvo jednakih šansi, a to u hrvatskom ekipnom športu do sada nije bio slučaj jer je grupa povlaštenih klubova financirana javnim novcem stekla nepoštenu prednost koju nije moguće nadoknaditi radom, znanjem i talentom.

2. Takvo stanje odražava se i na hrvatske nacionalne selekcije, koje u mnogim športoima postaju „de facto“ izlog za promociju takvih klubova. Poradi toga se u dijelu građamstva stvara otpor protiv takvog stanja, što može dovesti do neželjenih podjela u hrvatskom društvu.

3. Posljednjih dana je vidljivo da čelnici takvih klubova iz više športova, a posebno muškog nogometa koriste sva sredstva i isprepletenu mrežu interesa da bi zaustavili pokušaje da se odnosi u športu postave na transpanentniji i nadasve pravičnij način.

4. Ma koliko željeli , 1991.g. Dubrovnik se nije mogao“braniti knjigom“ kako su to neki iz svojih udobih dnevnih boravaka predlagali. Utoliko razumijeno i prelazak crte u javnoj komunikaciji od strane čelnih ljudi MZOS-a, a žestoko osuđujemo pokušaje da se skrene pozornost sa biti stvari i time zadrži postojeće stanje koje odgovara samo odabranima i privelegiranima.


Predsjednik ZEŠ-a
Hrvoje Akrap


Preuzmi dokument