Branko Laura dao Splitu nadu

Branko Laura dao Splitu nadu

14. veljače 2020. u 20:13 / KLUB: MNK Split

Branko Laura je svoj prvijenac na klupi Splita obilježio pobjedom uz neviđenu dramu i emocije koje su vibrirale od parketa do tribina i tako u krug. Od vodstva do minusa i konačne pobjede. MNK Split-AFCU 3:2

Bitka za svaki komad parketa odnosno za očuvanje prvoligaškog statusa odigrana je večeras na Gripama. Split je pobjedio nakon neviđene drame i dva gola Tešije u zadnjoj minuti susreta kada su domačini igrali sa golmanom igračem.
Prvo poluvrijeme je bilo za zaborav. I jedna i druga ekipa su se više čuvale primljenog pogotka nego što su ga imale namjeru dati. Drugi dio utakmice sa pet pogodaka i preokretima može ponijeti ocjenu vrlo dobro. Split je prvi došao u vodstvo golom Wilhelma čiji volej je u mrežu skrenuo Tustonjić. Asistent je bio Marić. Studentima nije dugo trebalo da se vrate u utakmicu. Nakon pogreške Kirevskoga stiglo je poravnanje, da bi samo minutu kasnije Gotovac probio bok i pogodio za vodstvo AFCU-a. Uobičajeno potonuče Splita se ovoga puta ipak nije dogodilo, U zadnjih pet minuta Split ulazi sa golmanom igračem. Prvo je Laura u vatru bacio Vladovića, ali vrlo brzo je svoju odluku revidirao i umjesto njega ubacio Tešiju. To se na kraju pokazalo kao pravi pogodak jer je Tešija u posljednjoj minuti utakmice na asistenciju Wilhelma pogodio za poravnanje i na asistenciju Perića za pobjedu i nadu u opstanak Splita u prvoligaškom društvu.
Dobro popunjene Gripe su eruptirale i gledatelji su velikim aplauzom pozdravili novog trenera Lauru i igrače koji su se borili kao lavovi i zasluženo pobjedili u ovoj utakmici.