Split ispao iz kupa

Split ispao iz kupa

13. veljače 2020. u 22:34 / KLUB: KK Split

Zadar je glatko bez stresa otišao u finale kupa. Sjeća li se uopće itko kada smo zadnji put pobijedili Zadra. Danas je sve bilo krivo, taktički i tehnički. Umjetnički dojam i izvedba nula. KK Zadar-KK Split 85:75

Split još uvijek nezna za pobjedu protiv Zadra. Teško da se itko više može sjetiti kada smo ih dobili u nekoj utakmici. Ova utakmica je na žalost završila več u prvoj četvrtini. Ne iz razloga što smo bili na -9 več iz razloga što je govor tijela igrača Splita bio putokaz do kraja ovog susreta u kojemu su se domačini poigravali, a ponekad i odmarali za subotnje finale sa Cibonom.
Skelin je od početka napravio veliku pogrešku u odabiru startne petorke, a u napadu nije imao nikakva rješenja za zadarsku zonu. Zadar ima kvalitetniji i širi igrački kadar i svima je valjda bilo jasno da Split koji ne da maksimum maksimuma ovdje nema što tražiti. Kup je dakle izad nas, jedan trofej više nije u igri. Ostalo je ono puno važnije od kupa,a to je prvenstvo Hrvatske, te borba za ABA ligu gdje nas čekaju tri iznimno zahtjevne utakmice sa direktnim konkurentima. Na trenerima je da ekipu što prije psihički vrate na pobjednički kolosijek, jer razočarenje je kod igrača bilo vidljivo.