Promašili finale

Promašili finale

20. prosinca 2019. u 19:53 / KLUB: MNK Split

Split je ispao u polufinalu kupa od Uspinjače. Poveli smo golom Perića, potom primili tri, da bi konačni rezultat postavio Jezin iz akumulacije. MNK Split-MNK Uspinjača-Gimka 2:3

Uspinjača ide u finale gdje je čeka Olmissum, a mi idemo kući. Bila je ovo još jedna od sličnih utakmica Splita ove polusezone. Sličnih po rezultatima, izvedbi i razočaranju.
Poveli smo odmah na početku kada je Perić poentirao u maniri pravog Pivota. Uspinjača je bila uzdrmana, ali mi to nismo iskoristili. Nedugo zatim je Jefferson promašio prazna vrata za povećanje vodstva. Uspinjča preuzima inicijativu i preko svojih glavnih vedeta opasno pritišće. Međutim naša obrana na čelu sa golmanom Pavlovićem djeluje sigurno. Sve do trenutka kada uvijek neugodni Mataja ne prođe pored Marića i odigra povratnu na zaboravljenog Koturovića za laganih 1:1. Nakon toga slijedi ono što smo mi morali napraviti njima a nismo. Iz ničega Kirevski i Pavlović rade povezane greške i Uspinjača ima indirekt u našem kaznenom prostoru kojega realizira Toth za najavu pobijede.
U drugom poluvremenu opet ista priča i junak susreta Koturović koji prolazi kraj Sučića kao da ga nema i poentira za 1:3. Nakon toga gola napokon pokušavamo igrati agresivnije što nam donosi gol iz akumulacije Jeffersona. Do kraja je ostalo dovoljno vremena i za pobjedu. Redale su se prilike i sa jedne i sa druge strane, ali što vratnice što grede što obrane vratara ostavile su mreže mirnima za konačnih 2:3.
Iza Splita je najgora polusezona u povijesti kluba. Zadnji na tablici sa samo 2 boda, 7 daleko od predzadnjeg ne obećava svijetlu budućnost čak i ako Uprava dovede toliko željna pojačanja.