Nada se revanširala i ušla u finale

Nada se revanširala i ušla u finale

8. travnja 2012. u 15:00 / KLUB: RK Nada

Poraz u Zagrebu je zaboravljen. Odnosno kao da ga nikada nije ni bilo. Nada je pobjedila Mladost čvrstom, muškom, Nadinom igrom. U niti jednom trenutku nisu dozvlili gostima da se razigraju. Dapače, već je na samome početku utakmice ostvareno prvo polaganje tek toliko da se zna ko je gazda na Starom placu. Malo pomalo Nadina prednost se povećavala i na poluvrijeme se otišlo sa 33-10.

U nastavku su Nadini igrači završili započeto, povećavali prednost i sa još dva polaganja i jednim pretvaranjem otišli na nedostižnu prednost i završili utakmicu.

Od Nadinih igrača važno je istaknuti Tonća Buzova, koji je svojim prodorima razarao obranu gostujuće ekipe. Pokušaji da ga se sruši su uglavnom bili težak fizički rad u kojemu je sudjelovala deboto cila ekipa Mladosti. I nije im bilo lako. Osim Buzova koji je odigrao najbolju partiju ove sezone treba konstatirati da su se Nadini strijelci poprilično dobro rasporedili pa je tako 7 različitih igrača postiglo polaganje, dok su se Lerotić i Ursić bavili pretvaranjima. Ne bi bilo fer da se ne spomene i solidna igra kapetana Mate Borozana, Burazina koji je u scramu radija čuda, te Marčića i Plazibata.

Ukratko rečeno Mladost je u ovoj utakmici bila potpuno nemoćna. Na životu ih je uglavnom održavao splitski sudac Jelavić koji je kumovao kod oba dva polaganja gostiju. Bilo je još nekih prigovora domaće ekipe na njegove odluke, ali zar je to uopće bitno NADA JE U FINALU.

Tamo ih očekuje ekipa Zagreba koja je doslovno u posljednjim trenucima utakmice nadoknadila razliku iz prve utakmice i pobjedila ekipu Makarske-rivijere.

Utakmice finala su na rasporedu 12.4. i 19.4.


[Piše: "Zeško"]